Pobjeda Radosti u neizvjesnoj završnici protiv Koš Primorske

U nedjelju, 25. veljače, seniorke Ženskog košarkaškog kluba Radost u Toplicama Sveti Martin odigrale odgođeni susret 11. kola Međunarodne ženske extra lige u kojoj sudjeluju, protiv Koš Primorske iz Kopra.

ŽKK RADOST – ŽKK KOŠ PRIMORSKA 46:44
(7:2; 7:14; 17:7; 15:13)

Sastav: Hlebec 14, Bašek 13, Rodek 9, Obadić 8, Škoda 2, Mikolaj Mi, Valkaj, Mikolaj Ma, Polanec, Janković, Mađar. Trener: Matija Terek

Obje ekipe loše su otvorile susret, Radostašice su se mučile sa zonskom obranom gošći i promašenim zicerima, dok gošće nisu mogle probiti zonski presing domaće ekipe što je rezultiralo vrlo malim brojem koševa u prvom poluvremenu (14:16), a i tokom cijele utakmice.

U drugo poluvrijeme Radost kreće odlučno te ovaj put laganim koševima preuzimaju vodstvo i stvaraju prednost (kraj treće čet. 31:23). Ali tada se vidjelo da je dvorana u Toplicama zapravo gostujuća za obje ekipe. Gošće kao da su kod kuće pogađaju otvorene šuteve, dok nama ništa ne ulazi i susret ponovno dolazi u neizvjesnost.

Nekoliko minuta prije kraja gošće su povele, imale pet poena prednosti, ali Hlebec i Obadić ne dopuštaju gošćama da pobijede. Sedam sekundi prije kraja Obadić pogađa oba bacanja za konačnih 46:44. Imale su gošće sekundu prije kraja priliku da izjednače, ali njihova igračica promašuje oba slobodna bacanja i pobjeda odlazi nama u ruke.

Nakon što su u prošlom kolu pobijedile Jelšu Šmarje, ovo je druga pobjeda Radosti u nizu, a vjeruju da mogu i do treće u 14. kolu, 10.03. kada gostuju kod Žirija.

Inače naše se trenutno nalaze na 8. mjestu s četiri pobjede.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE