6.7 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Međunarodni košarkaški turnir za mlađe kategorije – Čakovec treći u Pazinu!

Protekloga je vikenda kombinirana momčad Košarkaškog kluba Čakovca sastavljena od igrača rođenih od 2006. do 2010. godine sudjelovala na odlično organiziranom turniru u Pazinu.

Šest je momčadi bilo podijeljeno u dvije skupine, a u skupini s našima bili su još Cres i Kastav.

Drugu su skupinu sačinjavali Selekcija Toscane(Italija), riječki FSV i domaći Pazin.

U svojoj prvoj utakmici na turniru Čakovec je protiv Cresa krenuo preplašeno i bojažljivo, no u drugom su se poluvremenu “probudili” i pobijedili s 34:24, uz 13 postignutih koševa Dorijana Bakse, 10 Davida Drka, 7 Habijana, 2 Posavca i 2 Janušića.

Druga utakmica bila je “na knap” do kraja, odlučile su jedna-dvije lopte, pobjedu je mogao vrlo lako odnijeti i Kastav. No, Čakovec je ipak pobijedio rezultatom 40:36, uz vrlo raspoloženu “beličku vezu” – Habijan je zabio 19, a Baksa 17 koševa. Pripomogli su još Drk s 3 i Antonović s 1 košem. Time je prvi dan turnira zaključen s “odličnim uspjehom” – na prvom mjestu u skupini.

Drugoga dana igrala su se polufinala – prvi iz jedne skupine (Čakovec) protiv drugoga iz druge skupine (Pazin). Utakmica ova dva sastava opet je bila na jednu-dvije lopte, upravo onakva kakvu treneri vole, jer se u takvoj utakmici “formiraju i proizvode igrači”. Ovaj je dvoboj Čakovec nažalost izgubio rezultatom 30:35, a koševe su za čakovečku selekciju zabili Habijan i Drk po 9, Posavec 6, Baksa 4 i Dominić 2.

Ovim je porazom Čakovec “izbjegao” finale protiv Talijana koji su sve svoje protivnike na turniru poderali s 50 koševa razlike (?!), pa tako i Pazina u finalnoj utakmici.

Čakovec je u utakmici za treće mjesto igrao protiv staroga znanca – Kastva. Kastav je vodio u tom dvoboju cijelu utakmicu, čak i po 15 koševa razlike, no na kraju je Čakovec stigao i prestigao svoga protivnika doslovno sa zvukom sirene.
Pobjeda od 38:37 i veliko slavlje malih čakovečkih, beličkih i murskosredišćanskih košarkaša koji igraju u istom dresu. U momčadi kojoj je trener Bojan Hrkač u toj su utakmici nastupili i zabili koševe slijedeći igrači: Repalust, Antonović, Habijan 10, Lisjak, Baksa 8, Janušić, Dominić 2, Drk 14, Sabol 2, Posavec 2.

Dečki su za treće mjesto dobili pehar i medalje, no ono što se najviše vrednuje – bili su dva dana sami kao ekipa, kao suigrači, mame su ovaj puta ostale doma, u Međimurju!

(bh)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE