6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Karatistima Globusa dvije medalje na Grand Prix Croatia

Proteklog vikenda od petka do nedjelje (13-15.01.2017.) u Samoboru je održan Grand Prix Croatia, najjači karate turnir u Europi koji je u službenom kalendaru Europske Karate Federacije (EKF).

Na 26. Grand Prix Croatia nastupilo je rekordnih 2096 natjecatelja iz čak 241 kluba i reprezentacija iz 27 država.

Na turniru su nastupili i karatisti Globusa iz Čakovca koji su u izrazito jakoj konkurenciji postigli dobar uspjeh osvojivši dvije medalje (srebro i bronca).

Srebrnu medalju osvojio je Nikola Topličanec u kategoriji učenici -34 kg koji nakon tri odlično odrađene borbe ulazi u finale. Nažalost nakon početnog vodstva od 2:0, protivnik preokreće rezultat i u napetoj završnici Nikola gubi tijesnim rezultatom 3:4 i osvaja srebro. Brončanu medalju osvojio je Lovro Farkaš u kategoriji učenici -46 kg, koji nakon plasmana u polufinale gubi i ulazi u borbu za broncu koju rutinirano odrađuje u svoju korist.

Nažalost u petak naši kadeti i kadetkinje nisu uspjeli nastupiti u Samoboru. Zbog snježnih nepogoda cesta prema Zagrebu je bila zatvorena pa se su se Globusovci morali gorkog okusa vratiti kući sa pola puta. Tako je Elena Kečkeš (prošlogodišnja viceprvakinja u konkurenciji kadetkinja) zbog snježnih neprilika ostala bez prilike da brani medalju iz prošle godine kao i Josip Francki Novak u konkurenciji kadeta. U nedjelju su na natjecanju nastupili i Emili Beti, Teo Kečkeš, Josip Slukić, Kristijan Topličanec, Nika Žerjav i Tea Lena Špoljarić koji su unatoč odličnim nastupima u vrlo jakoj konkurenciji ostali bez medalja.

Natjecatelje su na turniru vodili treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić.

Iz karate kluba Globus zahvaljuju se Gradu Čakovcu i Međimurskoj Županiji te svim ostalim prijateljima, sponzorima i donatorima kluba na pomoći i podršci u svakodnevnom radu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE