Imamo državnu prvakinju u tenisu: Antonia Ružić pokorila dvije godine stariju konkurenciju!

14. godišnja međimurska tenisačica Antonia Ružić iz Orehovice (TK Franjo Punčec Čakovec) nova je dvoranska prvakinja Hrvatske u uzrastu do 16 godina. PH za tenisačica održano je u Zadru (organizator TK Dalmacija), a Ružić je u finalu bila bolja od Lara Hraščanec (Varteks) – 6:2, 6:2 te je tako, iako dvije godine mlađa nego je uzrasna kategorija, do naslova stigla bez izgubljenog seta.

Antonia Ružić
Antonia Ružić nedavno je potpisala sponzorski ugovor s poznatim proizvođačem reketa Yonex

Ružić je u četiri dana ostvarila 5 pobjeda u dva seta, i to redom: 1. kolo s Lanom Čaćulović (IMZ) 7:5, 6:1, 2. kolo protiv Mare Žunić (DLM) 6:2, 6:1, u četvrtfinale s Evom Matković (KVA) 6:3, 6:0. U samoj završnici također je bila vrlo uvjerljiva. Sa Sarom Svetac (SPT) u polufinalu ispustila je tek tri gema: 6:1,6:2 i na kraju u finalu Larom Hrašćanec (VAR) tek četiri: 6:2, 6:2.

Antonia Ružić
Antonia Ružić s peharom za naslov državne dvoranske prvakinje u tenisu U16

Iako je igrala u konkurenciji u kojoj mogu nastupati i dvije godine starije tenisačice, Antonia je pokazala još jednom svoj veliki potencijal, stoga nije slučajno da je odnedavno i poznati proizvođač teniske sportske opreme, posebice reketa, Yonex potpisao ugovor s našom mladom teniskom nadom.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE