15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Veliki povratak Tijane Tkalčec: Čakovčanka izborila finale preskoka u Kopru!

Tijana Tkalčec vratila se gimnastici, napravivši to sa stilom. Nakon dvogodišnjeg izbivanja iz dvorane 28-godišnja Čakovčanka iznenadila je gimnastičku javnost pojavljivanjem na turniru FIG World Challange cupa Slovenia 2017. u Kopru.
Današnje (petak) kvalifikacije odradila je po planu i s ocjenom 13.500 kao petoplasirana izborila subotnje finale.
U prvom skoku Tkalčec je dobila ocjenu 13.600, a u drugom 13.400. Po završetku kvalifikacija nije krila oduševljenje rezultatom.
– S obzirom da me zaista dugo nije bilo na službenim natjecanjima ovo je bolje od onog što sam očekivala. Konkurencija nije bila bezazlena, u Kopru nastupa trećeplasirana s Europskog prvenstva i finalistica s posljednjeg Svjetskog prvenstva. No, nisam se previše obazirala na njih već sam odradila svoj zacrtani program po planu – rekla je Tkalčec.
Govoreći o razlozima svog povratka u natjecateljsku gimnastiku, ukupna pobjednica svjetske rang liste u preskoku iz 2010. i 2011., kazala je kako prije svega nije bilo zdravstvenih problema. Istaknula je kako su poteškoće s bubrezima prošlost te da je u dogovoru s trenerima Igor Kriajimskim i Mariom Vukojom odlučila probati pa što bude.
O pripremama za ponovni povratak Tijane na sportska borilišta znalo je jako malo ljudi, bila je to svjevrsna “top secret” klasifikacija u Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan.
– S pripremama u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću počela sam u listopadu prošle godine. Prvo sam samo trčala i dizala snagu, a skakati sam počela tek u siječnju. Ispostavilo se kako mi se sve brzo vratilo, mišići su očito zapamtili sve one godine treniranja i natjecanja. Čak sam se malo i iznenadila kako je sve išlo relativno glatko, a što je najvažnije nije bilo nikakvih bolova – istaknula je.
Jedna od najstarijih aktivnih gimnastičarki smatra da sada skače čak i bolje nego iz najboljih godina kada je redovito uzimala medalje na turnirima Svjetskog kupa.
– Promijenila sam tehniku izvedbe skoka, a i nemam više pritisak tako da sada to izgleda jako dobro – izjavila je i dodala kako je za nju gimnastika jednom riječju – život.
– To je dio mene od moje četvrte godine. I kad sam prestala trenirati ostala sam u gimnastici i ova reaktivacija je samo povratak na ono što najbolje znam raditi – poručila je.
Finale natjecanja u Kopru na rasporedu je sutra (subota) u 14 sati, a nakon toga Tijanu ćemo vidjeti 20. i 21. svibnja na turniru Svjetskog kupa u Osijeku. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE