15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Tijana Tkalčec s najboljim svjetskim preskokašicama u Svjetskom kupu

U vikendu pred nama hrvatski će gimnastički reprezentativci nastupiti na natjecanju Svjetskog kupa u Parizu.

Pred nama je nova postaja gimnastičkog svjetskog kupa, posljednja uoči Svjetskog prvenstva koje će se krajem listopada održati u Dohi. Hrvatska delegacija u Pariz putuje s jakim snagama muške i ženske gimnastike, a predvođena aktualnim svjetskim prvakom na preči Tinom Srbićem. Tinu je Pariz prvo natjecanje nakon onoga održanog u Osijeku krajem svibnja.

– Ovo mi je prvo natjecanje nakon ozljeda ramena i rebrenog mišića od kojih sam se oporavljao skoro četiri mjeseca, tako da nemam prevelika očekivanja s obzirom da nisam uspio ući u svoju pravu formu. U Parizu želim opet dobiti osjećaj kako je to nastupati, kako bih bio što spremniji za Dohu, a kasnije i za Cottbus. Naravno da mogu ući u finale ako odradim svoje, i potom se boriti i za medalje, ali ovaj put to nije imperativ – na predstojeće se natjecanje osvrnuo Tin.

Osim Tina, na preči će nastupiti još i odlični Anton Kovačević, dok će finale konja s hvataljkama loviti Matija Baron i Kristijan Vugrinski.

U ženskom dijelu natjecanja nastupit će četiri naše gimnastičarke, i to u istoj postavi koja je nastupila i na prošlotjednom izdanju Svjetskog kupa u mađarskom Szombathelyju. Ana Đerek nastupit će na gredi i na parteru gdje će joj se pridružiti i Dora Kranželić. Na preskoku će nastupiti Međimurka Tijana Tkalčec, koja i dalje drži svoje mjesto među najbolje tri u ovoj disciplini. Na istoj spravi natjecat će se još i Ema Kajić.

– Ovo je najjači Svjetski kup do sad. Nemam nekakva očekivanja jer sad stvarno dolaze najbolje svjetske preskokašice. Mogu se samo nadati da će mi bodovi koje sam do sad osvojila biti dovoljni za top tri na rang listi. Mora se dosta toga posložiti, a bit će potrebno i puno sreće da bi tako ostalo – kazala je Tijana.

Kvalifikacije natjecanja počinju u subotu od 14 sati, dok su finala na rasporedu u nedjelju.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE