4.4 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Tijana Tkalčec na tribini Čakovečke sportske legende: Gimnastika me još ispunjava

Zašto slovi za najbolju hrvatsku gimnastičarku Tijana Tkalčec je objasnila u utorak, 7. studenoga, studentima Međimurskog veleučilišta na tribini “Čakovečke sportske legende”.

Inače, tribinu “Čakovečke sportske legende” Zajednica sportskih udruga Čakovca je pokrenula prošle godine s ciljem podsjećanja javnosti na sportske zasluge određenih pojedinaca, ali i kao način da se Grad zahvali tim pojedincima za sve ono što su učinili na promociji sporta i Čakovca. Da bi osoba mogla biti predstavljena na tribini “Čakovečke sportske legende”, uz to što je napravila neki nacionalni rezultat, morala bi zadovoljiti jedan od dva uvjeta – živjela je (ili još živi) na područja grada ili je bila član sportskog kolektiva iz Čakovca. Gost prve takve tribine bio je nogometna legenda Dragutin Vabec – Off. U svrhu daljnje nadogradnje tribine, član Izvršnog odbora Zajednice Miodrag Novosel predložio kako bi se mogle održavati na Međimurskom veleučilištu (MEV) pred studentima studija Menadžmenta turizma i sporta. Ideja je predstavljena MEV-u, dekanici dr.sc. Nevenki Breslauer i profesoru Tomislavu Hublinu koji su je prihvatili.

Tribina je tako uklopljena u kolegij Povijesti sporta, a studenti moraju istražiti sportsku legendu i pripremiti pitanja za nju.

Prvi gost, odnosno gošća tribine koju sada zajednički organiziraju gradska sportska zajednica i Međimursko veleučilište tako je bila Tijana Tkalčec.

Članica Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan pokazala se kao odličan odabir jer je dvojici studenta, koji su moderirali tribinu, bila iznimno zahvalan sugovornik. Podsjetila je na brojne poznate detalje svoje bogate i duge sportske karijere, ali i otkrila mnoge za koje malo njih zna. Govoreći o izrazito napornim, ali i veselim gimnastičkim počecima gdje joj se život svodio na relaciju dvorana-škola-kuća istaknula je loše uvjete u kojima se treniralo. No, izgradnjom nacionalnog gimnastičkog centra Aton u Nedelišću to se drastično popravilo, a onda su krenuli i njezini odlični rezultati.

Prva je Hrvatica koja se plasirala u finale Europskog prvenstva, a 2010. i 2011. bila je najbolja na svjetskoj rang listi na preskoku. Govoreći o ozljedama kazala je kako su joj usporile, ali nisu drastično unazadile karijeru. Ipak je istaknula bolest bubrega zbog koje se morala čak i prestati baviti gimnastikom, ali je pronašla snagu za ponovni povratak.

Tijana (29), koja se još uvijek natječe u svjetskom gimnastičkom vrhu, poručila je kako je gimnastika još uvijek ispunjava i veseli dodavši kako sada uspijeva imati i slobodno vrijeme. I sama diplomantica Međimurskog veleučilišta poručila je mladim studentima kako našoj zemlji nedostaju pravi sportski menadžeri koji bi brojna sportska natjecanja, ali i sportske objekte podigli na svjetsku razinu. Zaključak je bio kako je zbog svojih rezultata, skromnosti, ali i neslomljivog duha Tkalčec, iako još uvijek aktivna sportašica, u potpunosti zaslužila titulu “Čakovečke sportske legende”.

U uvodu u tribinu okupljenima u dvorani MEV-a obratila se i dekanica dr.sc. Nevenka Breslauer koja je izrazila zadovoljstvo suradnjom sa Zajednicom sportskih udruga Čakovca i poručila kako će se tribina redovito održavati. Do kraja ovog semestra planirano je da tribina bude održana još tri puta.

oznor

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,194FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE