18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Svečana Skupština za 25 godina Macana: Ova gimnastička obitelj broji 450 članova

Sjednicom Skupštine održanoj u petak, 29. prosinca, Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan obilježio je 25 godina djelovanja pod sadašnjim nazivom.

Kako je u uvodnom obraćanju u NGC Aton u Nedelišću okupljenima objasnio predsjednik kluba Željko Jakopec riječ o jednom od najuspješnijih međimurskih, ali i hrvatskih sportskih klubova čiji počeci sežu u 1920. Naime, tada je osnovano Sokolsko društvo Čakovec, a izgradnja Sokolskog doma 15 godina kasnije (danas Macanov dom) omogućila je sve intenzivniji razvoj gimnastike.

U spomen na heroja Domovinskog rata i tragično preminulog branitelja i trenera koji je odgojio brojne generacije gimnastičara klub 1992. godine mijenja ime u Marijan Zadravec Macan.

Jakopec je naglasio kako pod tim imenom klub i njegovi vježbači postižu najveće uspjehe i prenose ime Čakovca, Međimurja i Hrvatske širom svijeta.

– U vitrinama kluba su uz brojna nacionalna odličja i pehare, europske, svjetske i olimpijske medalje te brojni osvojeni Svjetski kupovi – istaknuo je.

Govoreći o velikoj gimnastičkoj obitelji koja broji 450 članova rekao je da uz matičnu dvoranu u Čakovcu dio njih trenira u NGC Aton. Naglasak je da kroz razne specifične programe male škole gimnastike i univerzalne sportske igraonice, selekcije, treninge gimnastičara kadetske, juniorske i seniorske kategorije, prođe što više djece, stvaranjem navike da svoje slobodno vrijeme koriste organizirano u tjelesnoj aktivnosti koja preventivno djeluje na zaštitu i unapređenje zdravlja. U klubu trenutno radi 11 trenera od čega je njih osam stalno zaposleno.

Svi sportski uspjesi nisu prošli nezapamćeno pa članovi kluba redovito osvajaju titule sportaša Čakovca i Međimurske županije, kao i druga priznanja na županijskom, ali i državnom nivou uključujući i nagradu „Franjo Bučar“.

Zahvalivši se svim predsjednicima u posljednja dva i pol desetljeća, tajniku i trenerima Jakopec je izrazio uvjerenje kako će klub nastaviti uzlaznu rezultatsku putanju te da već sada u trenažnom procesu marljivo rade nasljednici Filipa Udea, Tijane Tkalčec, Tanje Delladio i mnogih drugih.

Obljetnicu su uveličali i čelni ljudi Općine Nedelišće, Grada Čakovca i Međimurske županije. Načelnik Nedelišća Darko Dania u svojoj je čestitci poručio kako se zbog gimnastičkog kluba, gimnastike i NGC Atona ime Nedelišća promiče diljem svijeta, kao i da je klub čakovečki, ali ga on i njegovi sumještani doživljavaju kao i općinski.

Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač hvaleći veliki broj članova, prije svega djece i mladih, istaknuo je kako se oko gimnastike složila dobra ekipa koja svaku uloženu kunu višestruko opravda. Zbog toga će Grad Čakovec nastaviti i dalje pružati podršku ovom odličnom projektu, poručio je. Da je GK Marijan Zadravec Macan odličan primjer kako se mijenjajući sebe može promijeniti okolina smatra Matija Posavec.

Međimurski župan je dodao kako su brojni pojedinci koji su prošli kroz ovaj klub bili svjesni tih pozitivnih promjena te da su ih prenijeli dalje u životu.

U višestrukoj ulozi, kao bivši predsjednik kluba, kao aktualni predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza te kao vlasnik Atona Stevica Tkalčec je rekao kako proteklih 20 godina koliko je u involviran u međimursku gimnastičku priču, nakon svih dobrih i loših iskustava rezultati su potvrdili da je sve imalo smisla.

Sjednici je također prisustvovao najstariji međimurski gimnastičar, 95-godišnji Josip Črep kojeg je čekalo mjesto u prvom redu pokraj Filipa Udea. Na svečanosti su podijeljena priznanja i zahvalnice prijateljima i podupirateljima kluba za doprinos razvoju gimnastike u našem kraju.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE