8 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Marko Sambolec šesti u Europi na konju s hvataljkama

Marko Sambolec završio je Europsko juniorsko prvenstvo u gimnastici na šestom mjestu na konju s hvataljkama.

Mladi član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan odradio je odličnu vježbu u današnjem finalu i za to dobio ocjenu 13.466.

Rezultat je odličan, ali mogao je biti i još bolji. Naime, Sambolec je tijekom vježbe napravio jedno kolo viška. To ga je koštalo desetinke ocjene. No, i s ovakvim rezultatom u čakovečkom gimnastičkom klubu su zadovoljni, a najviše je bio oduševljen sam Marko.

„Jako zadovoljan jer nisam očekivao rezultat i sam plasman u finale me jako iznenadio. Svi ovi dani u Škotskoj samo su mi dali dodatni poticaj da i u budućnosti još više treniram kako bi napravio bolje rezultate“ izjavio je šesti s Europskog prvenstva.

Treneri su pohvalili nastup jer je popravio ocjenu, a i napredovao je za dva mjesta. „Finale je bilo izrazito kvalitetno jer nitko od osmero juniora nije palo s konja i nije bilo puno pogrešaka. Nismo planirali medalju, Marko je pokazao karakter jer je nakon odlično odrađenih kvalifikacija ponovio izvedbu i u finalu. Trebao je biti još jedno mjesto više jer Armenac, koji je bio treći, nije zaslužio medalju. Jedini je pogriješio, ali suci to nisu sankcionirali“ izjavio je nakon finala jedan od dvojice trenera Mario Vukoja.

Drugi trener Igor Kriajimski za prvi nastup Sambolca na velikom natjecanju kazao je kako nije moglo bolje. „Nismo očekivali finale, bili bi zadovoljni s 12. mjestom. Nije imao tremu, jedina pogreška bilo je to kolo koje vide samo profesionalci. Definitivno ima perspektivu i vremena da bude još bolji, a zadnjih godinu dana je puno napredovao“ rekao je.

Zlato je osvojio Talijan Edoardo De Rosa s ocjenom 14.066. Drugi Hrvat u finalu Mauro Nemčanin bio je peti. Poruka hrvatskih trenera s Europskog prvenstva koje se održava u Glasgowu bila je jasna: Za budućnost hrvatske gimnastike ne treba brinuti jer imamo nasljednike i Udea i Seligmana.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE