18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Filip Ude ulaskom u formu gubi na imunitetu i posljednjih godina pred velika natjecanja oboljeva

Uoči odlaska na Svjetsko gimnastičko prvenstvo kojem će od 2. do 8. listopada domaćin biti kanadski Montreal, Filip Ude odradio je trening u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću.

Govoreći o očekivanjima od nastupa rekao je kako si ne stvara pritisak da bi nakon olimpijskog, svjetskog i europskog srebra na konju s hvataljkama trebao osvojiti zlato.

– Sigurno da svi sportaši koji su na nekoj vrhunskoj razini i koji imaju veći cilj žele zlato. I ja želim odličja, ali moram reći da iskreno ne znam koja su mi očekivanja jer sam već drugi tjedan pod virozom. Kada dva puta dnevno trenirate nemate vremena za odmor. Dobro je da zdravstveno stanje ide na bolje, a koliko je dobro saznat ćemo tek u Kanadi – izjavio je Ude i dodao kako će biti sretan ako napravi planiranu vježbu od početka do kraja.

Trenerski duo Mario Vukoja i Igor Krajimski bio je iznimno zadovoljan pripremama u srpnju i kolovozu, što je na kraju dokazano osvajanjem postolja na Challange cupu u Szombathelyu. Vukoja je objasnio kako naš najbolji gimnastičar ulaskom u formu gubi na imunitetu i posljednjih godina prije velikih natjecanja redovito oboljeva.

– Nemamo rješenje da to spriječimo i sad nam je jedna bezazlezna viroza koja se pretvorila u desetodnevno mirovanje poremetila planove. Na pripremama u Rusiji koristili smo usluge liječnika njihove reprezentacije koji ga je akupunkturom u dva dana osposobio za treninge. I kod njih je to normalna situacija, ali to treba držati pod liječničkom kontrolom – kazao je Vukoja.

Podsjetio je kako je slična situacija bila i uoči Svjetskog prvenstva u Nanjingu prije tri godine. Najavio je kako će 31-godišnji Čakovčanin nastupiti na kvalifikacijama sa slabijom vježbom. Još nije odlučeno hoće li to biti najslabija ili srednje slaba, to će ovisiti o osjećaju na samom prvenstvu, ali i nastupima drugih vježbača.

– Više smo bliže varijanti da idemo sa srednjom kvalifikacijskom vježbom, a s najtežom ćemo nastupiti u eventualnom finalu – naglasio je Vukoja.

Spomenuo je i organizatore iz Kanade koji nisu dozvolili ni jednoj reprezentaciji raniji dolazak kako bi dobile više vremena za aklimatizaciju, već svi stižu 27. rujna. Hrvatskog gimnastičkog reprezentativca mazio je i ždrijeb te je njegov kvalifikacijski nastup svrstao u drugu subdiviziju. To znači da će nastupati oko 15 sati po lokalnom, što je 21 sat po hrvatskom vremenu. Treća subdizvija starta sa svojim kvalifikacijama tri sata nakon druge.

Igor Kriajimski osvrnuo se na pripreme u Moskvi gdje su trenirali zajedno s Mađarima i Talijanima.

– Mogli smo Filipov nastup usporediti s njima, ali nama su glavna konkurencija Japanci, Kinezi, Slovenci. Naravno, na takvom velikom natjecanju uvijek iskoče neka nova imena – smatra Kriajimski. Na SP-a u Montrealu očekuje se 200-tinjak gimnastičara iz 76 zemalja.

Izvor i foto: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE