3.7 C
Čakovec
Srijeda, 17 travnja, 2024

FOTO: Pred 1500 gledatelja u Atonu seniori Poleta (SMnM) i veterani Nedelišća obranili titulu

U sjajnoj atmosferi dupkom pune dvorane NGC Aton u Nedelišću u subotu navečer završilo je 3. klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele. Nakon uzbudljivih desetak dana borbi u malonogometnoj areni naslov prvaka u seniorskoj konkurenciji obranio je NK Polet iz Svetog Martina na Muri, kao i veterani NK Nedelišće.

Detalj iz velikog finala

Prepuna dvorana sa 1500 gledatelja, buka koja zaglušuje sučev zvižduk i navijači kakvi se mogu samo poželjeti, bila je to sjajna kulisa završne večeri turnira, završnog dana 3. klupskog prvenstva Međimurja na mantinele.

Šest utakmica u sve tri kategorije i dvije revijalne utakmice. Utakmice koje su svaka za sebe pružila svoju draž, ali ovog puta moramo krenuti od finalne utakmice između NK Pušćina i NK Polet SMNM, za koju se može reći da je u 30 minuta pokazala zašto ljudi vole nogomet. Uz to, netom prije same utakmice, na turniru se pojavio i izbornik hrvatske seniorske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, koji je dobio ogroman dugotrajan pljesak oduševljenih gledatelja!

Zanimljiva i neizvjesna finalna utakmica sa puno prilika na obje strane bez zgoditaka do samog kraja. I kada su već svi očekivali da će se pobjednik utakmice odlučivati putem deveteraca, tri i pol minute prije kraja domaćin NK Pušćine je poveo sa 1:0. Lopta se još praktički nije ni zakotrljala i već idući napad novi pogodak! Polet je izjednačio. Tri minute prije kraja krenula je jurnjava po terenu i traženje novog pogotka. Nije prošla ni minuta, Polet je poveo sa 2:1. Treći pogodak je postigao 10 sekundi prije kraja susreta i time s konačnih 3:1 obranio prošlogodišnji naslov i pobjednički pehar ponovno ide u Sveti Martin na Muri.

Polet
Igrači Poleta (SMnM) slave pobjedu
Medalje i pehare velikog finala podijelio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić

Obrana naslova je uspjela i veteranima NK Nedelišća, koji su bili bolji od po mnogima jednog najvećeg iznenađenja turnira, NK Polet iz Pribislavca. Iako je Polet pružao fantastičan otpor, ipak su na kraju presudile nijanse i Nedelišće je slavilo pobjedu u “ludoj” utakmici rezultatom 5:4.

Veterani NK Nedelišće obranili su naslov pobjednika u veteranskoj konkurenciji

Finalna utakmica dječaka završila je pobjedom ŠN Međimurja Čakovec I protiv svojih vršnjaka iz škole nogometa Dinamo Zelenko 3:1.

U pionirskoj konkurenciji slavila je selekcija NŠ Međimurje-Čakovec

Završnog dana turnira odigrane su i utakmice za treće mjesto. Prvu utakmicu dana odigrali su dječaci U14 u borbi za treće mjesto. Bolji su bili dječaci iz škole nogometa Sveti Martin na Muri koji su nadigrali školu nogometa FOR rezultatom 6:1. U seniorskoj konkurenciji ekipa koja je priredila ugodno iznenađenje plasiravši se u završnicu natjecanja je seniorska ekipa NK Dinama iz Palovca. Njihova odlična igra i borbenost protiv NK Mladost Komet iz Preloga doveli su ih do 3. mjesta prvenstva. Pobijedili su rezultatom 4:2 i time prvenstvo završili pobjedom.
Veteranska utakmica za treće mjesto završila je pobjedom prošlogodišnjeg finalista NK Omladinac NSR nad čakovečkom Slogom rezultatom 4:8.

Aton gledatelji
Na tribinama Atona završnog dana okupilo se više od 1500 gledatelja koji su stvorili odličnu atmosferu

Osim službenih utakmica, odigrane su i dvije revijalne utakmice. Prva na rasporedu je bila utakmica između partnera turnira i medija koja je završila rezultatom 4:3 za partnere turnira i time vratila za prošlogodišnji poraz protiv istih protivnika.
Druga revijalna utakmica bila je između međimurskih političara i načelnika slovenskih općina. Nažalost po međimurce, ovaj međunarodni prijateljski susret je završio porazom domaćina od 3:5, iako osim dobrog druženja i zajedništva, a slobodno možemo reći i dobro pokazanim nogometom, drugo u ovoj utakmici nije bilo ni bitno.

Završnog dana odigrane su i dvije revijalne utakmice

REZULTATIA završnog dana turnira:

16:00 U14 utakmica za 3. mjesto ŠN FOR – ŠN SVETI MARTIN NA MURI 1:6

16:35 Veterani utakmica za 3. mjesto NK SLOGA – NK OMLADINAC NSR 4:8

17:15 Revijalna utakmica partnera turnira i medija 4:3

17:25 Seniori utakmica za 3. mjesto NK MLADOST KOMET – NK DINAMO PALOVEC 2:4

18:25 Revijalna utakmica međimurskih političara i načelnika slovenskih Općina 3:5

18:45 U14 finalna utakmica ŠN MEĐIMURJE ČAKOVEC I – ŠN DINAMO ZELENKO 3:1

19:20 Veterani finalna utakmica NK NEDELIŠĆE – NK POLET PRIBISLAVEC 5:4

20:20 Seniori finalna utakmica NK PUŠĆINE – NK POLET (SMNM) 1:3

 

Više fotografija završnog dana 3. klupskog prvenstva Međimurja na mantinele koje je u Atonu Nedelišće snimio naš fotoreporter M. Golenko pogledajte OVDJE

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,193FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

DJ Nebraska

Urnebesni show Ivana Šarića ne bira žrtve

Vremenska prognoza: Promjenjivo i svježe

Ivan Šarić stand up