FOTO: Ekipa dječaka Međimurja slavila na 1. memorijalu Mario Vehtersbah – Stojan

Lijepa košarkaška subota u Čakovcu u dvorani II. OŠ na turniru koji je odigran u kategoriji U13 i okupio preko 50 dječaka četiri ekipe iz Čakovca, Ludbrega i Slavonskog Broda.

Prošlo je već godinu dana od prerane smrti predsjednika Košarkaškog kluba Čakovec Marija Vehtersbaha – Stojana. U spomen na njega ljudi iz Uprave kluba odali su mu počast organiziranjem memorijalnog turnira mlađih kategorija dječaci – U13 s nastojanjem da postane tradicionalan.

Turnir je otvorio predsjednik KK Čakovca Branko Damjanović postrojavanjem svih ekipa, uz odavanje počasti minutom šutnje prerano preminulom predsjedniku kluba. Bili su prisutni i njegovi najmiliji supruga i sinovi.

Otvaranje turnira KK Čakovec
Otvaranje turnira koji je organiziran u čast prerano preminulom predsjedniku KK Čakovec
Utakmica dječaka Čakovca i Međimurja
Utakmica dječaka Čakovca i Međimurja

Pobjednik prvog turnira su klinci hrvatskog drugoligaša Međimurje koji su uzeli pobjednički pehar u konkurenciji mališana Grafičara iz Ludbrega, ŠK Tigrići Slavonski Brod i domaćina i organizatora KK Čakovec.

Cjelodnevni turnir odigran je u sustavu svaki sa svakim i na kraju je nakon uzbudljivih i zanimljivih utakmica svaka od ekipa odigrala barem jednu utakmicu “za pamćenje”.

Pobjednik Međimurje najbolje je bilo odmah na početku kada su u domaćem derbiju sjajno odigrali 3. četvrtinu, prelomili susret i dobili Čakovec 67:56 i time si trasirali put prema pobjedničkom peharu.

Drugoplasirani Grafičar stigao je do “srebra” zahvaljući mirnoj ruci i hladnoj glavi u  završnicama čak dvije utakmice. Najprije su 41:39 dobili Tigriće, a onda u ludoj završnici nakon produžetka Čakovec 53:47 i time osigurali pehar za drugo mjesto.

Domaći Čakovec odigrao je odličnu utakmicu protiv Tigrića u kojem su vodili uvjerljivo od samog početka do kraja i pokazali da mogu i više kada ne osciliraju tijekom susreta kao što je bio slučaj u preostale dvije utakmice.

KK Čakovec U12
Ekipa dječaka U13 organizatora KK Čakovec

I na kraju su zablistali gosti koji su stigli usprkos lošem vremenu iz dalekog Slavonskog Broda i pokazali da nisu uzalud vrlo često na završnici državnih natjecanja u najmlađim kategorijama. Slavili su protiv pobjednika turnira Međimurja u utakmici koja je također otišla u produžetak i donijela veliku neizvjesnost, ali na kraju ipak zaslužena pobjeda malih Brođana 47:44.

Pobjednik Međimurje bez obzira na poraz pokazalo je najveću konstantu igre na turniru, imali su najviše raspoloženih igrača i na kraju zasluženo osvojili pobjednički pehar.

Na kraju turnira sin pokojnog predsjednika kluba Petar zajedno s Brankom Damjanovićem predao je pehare kapetanima ekipa za osvojena mjesta na turniru.

Svi sudionici turnira
Svi sudionici turnira

Lijepi hepening u čast čovjeka kome se život prerano ugasio u košarkaškoj dvorani igrajući – košarku! Upravo je njegov moto: igrati i živjeti košarku i sport misao vodilja s kojom je organiziran ovaj turnir za najmlađe kako bi ga voljeli i živjeli poput Maria Vehtersbaha – Stojana.

Pobjednički pehar Jakov Horvat
Kapetan i najbolji igrač Međimurja Jakov Horvat primio je pobjednički pehar od sina preranog preminulog predsjednika KK Čakovec
KK Grafičar Ludbreg
Drugo mjesto osvojio je Grafičar iz Ludbrega koji je do dvije pobjede stigao u neizvjesnim završnicama
Lovro Horvat KK Čakovec
Lovro Horvat kapetan Čakovca preuzeo je pehar za treće mjesto
Tigrići Slavonski Brod
Tigrići su osvojili četvrto mjesto, ali su u posljednjoj utakmici savladali pobjednika pa im je to bila sjajna utjeha za prethodne izgubljene utakmice

REZULTATI

Čakovec – Međimurje 56:67

Grafičar – Tigrići 41:39

Čakovec – Tigrići 44:29

Međimurje – Grafičar 51:42

Čakovec – Grafičar 47:53

Međimurje – Tigrići 44:47

TABLICA

  1. Međimurje 2-1 +17
  2. Grafičar 2-1      -1
  3. Čakovec 1-2     -2
  4. Tigrići 1-2        -14

Foto: Mario Golenko i dz

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE