Šest medalji na Grand Prix Croatia za karatiste Globusa

Proteklog vikenda, od petka do nedjelje (12. do 14. siječnja), u Samoboru je održan Grand Prix Croatia, jedan od najjačih karate turnira u Europi, koji je u službenom kalendaru Europske Karate Federacije (EKF).

Na 27. Grand Prix Croatia u tri dana natjecanja nastupilo je 1760 natjecatelja iz 214 klubova i reprezentacija iz 23 države.

U izrazito jakoj konkurenciji bilo je jako teško uopće doći blizu borbi za medalje, ali unatoč tome natjecatelji Karate kluba Globus su postigli odličan uspjeh osvojivši šest medalji (jedno zlato, dva srebra, tri bronce i četiri peta mjesta), čime su bili i najuspješniji klub iz Hrvatske u borbama i 12. u ukupnom plasmanu, uz bok pojedinim reprezentacijama i ponajboljim klubovima iz ovog dijela Europe.

Također je osvojeno drugo mjesto u ukupnom plasmanu Mlađih kadeta i Mlađih kadetkinja, odmah iza Omladinca iz Crne Gore .

Najveći uspjeh, 1. mjesto i zlatnu medalju osvojila je Nika Žerjav u konkurenciji ml.kadetkinja -40kg.
Druga mjesta i srebrnu medalju osvojili su: Ana Filipović (ml.kadetkinje +55kg) i Josip Slukić (ml.kadeti -57kg)
Treća mjesta i bronačnu medalju osvojili su: Lana Blagus (učenice -40kg), Sven Strahija (učenici -46kg) i Lovro Farkaš (ml.kadeti -52kg)

Nadomak medalje osvajanjem petih mjesta bile su još i Luna Hamer (juniorke -53kg), Aida Trstenjak (učenice -32kg), Emili Bety (učenice -44kg) i Sara Novak (ml.kadetkinje -45kg)

Na turniru su nastupili su još i: Laura Strahija, Ema Marčec, Elena Kečkeš, Nikola i Kristian Topličanec i Filip Novak.

Natjecatelje su na turniru vodili treneri Mladen Vizinger, Dejan Slukić i Tomislav Magdalenić.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE