4.5 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Reprezentativcima Globusa tri medalje na Svjetskom kupu

Od petka 30. lipnja do nedjelje 02. srpnja u Umagu se održao Svjetski kup u karateu uz prijavljena rekordna 2453 mlada natjecatelja (do 21 godine starosti) iz 70 država svijeta.

Ovo natjecanje je ujedno bilo prvi od tri kvalifikacijska bodovna turnira za Olimpijske igre mladih  koje se održavaju sljedeće godine u Argentini, pa ne čudi ogroman interes sudionika iz cijelog svijeta (pošto je karate prošle godine postao olimpijski sport).

Na svjetskom kupu u sastavu reprezentacije Hrvatske nastupili su i predstavnici Karate Kluba Globus iz Čakovca. Odličnim nastupima mladi karatisti okrunili su i dosad izuzetno uspješnu sezonu, te za reprezentaciju Hrvatske osvojili tri medalje, tri peta mjesta i dva plasmana u četvrtfinale. Tim rezultatom Globusovci su jedini klub iz Hrvatske (a i šire) koji je uspio osvojiti čak tri medalje (i još tri dodatne borbe za medalju), što govori da se u Čakovcu stvara uspješna ekipa sa velikim dometima otkako je karate postao olimpijski sport.

Nikola Topličanec osvojio je srebro u kategoriji učenika -35kg gdje je na putu do finala svladao dva predstavnika Rusije, te predstavnike Ukrajine i Švedske, da bi na kraju u izjednačenom finalu tijesno izgubio od predstavnika Velike Britanije.

Brončanu medalju osvojila je Tea Lena Špoljarić u kategoriji učenice -45kg koja nakon pobjeda protiv predstavnica Južnoafričke republike i Litve u polufinalu gubi od predstavnice Bjelorusije. Odličnim nastupom u repasažu broncu osvaja nakon pobjede protiv predstavnice Cipra.

Elena Kečkeš u kategoriji kadetkinja -47kg na putu do bronce bila je bolja od predstavnica Austrije, Rusije, Španjolske i Italije, a gubi jedino od aktualne Europske prvakinje iz Francuske. Elena je ovim rezultatom osvojila važne bodove u kvalifikacijama za svjetske olimpijske igre mladih u Buenos Airesu sljedeće godine, gdje konkurira za nastup među 8 najboljih natjecateljki iz cijelog svijeta.

Odlične nastupe zabilježili su i Kristian Topličanec, Sven Strahija i Emily Beti koji su u svojim kategorijama osvojili 5. mjesta te tako ostali korak do odličja nakon što su u zanimljivim i izjednačenim mečevima izgubili odlučujuću borbu za medalju. Nika Žerjav osvojila je 9.mjesto, a Josip Slukić i Ana Filipović izgubili su u četvrtfinalima te ostali bez borba za medalje. Odlične nastupe imali su još i Sara Novak, Ema Marčec, Lovro Farkaš i Filip Novak.

Natjecatelje su Svjetskom kupu vodili treneri Dejan Slukić i Mladen Vizinger, a sudio je Tomislav Magdalenić.

Ovim putem iz Karate Kluba Globus zahvaljuju Gradu Čakovcu i Međimurskoj Županiji na potpori u ostvarivanju ovih rezultata.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE