14.5 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Rekordan broj sudionika očekuje se na karate turniru “Međimurje Open”

Do početka jednog od najjačih europskih karate turnira “Međimurje Opena” ostalo je još nekoliko dana, a organizatori u Karate klubu Globus ponosno tvrde kako je sve spremno za ugošćivanje preko 1.100 sportaša iz čak 15 zemalja.

Ove subote 1. rujna dvorana Graditeljske škole u Čakovcu prihvatit će rekordan broj sudionika, a uz predstavnike europskih zemalja na turniru se očekuje i dolazak karatista iz Egipta i Novog Zelanda.

Turnir je namijenjen svim uzrasnim kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji u katama i borbama.

“Riječ je o jednom od jačih europskih turnira s dugom tradicijom i koji je na glasu kao odlično organiziran pa ne čudi što k nama dolazi sve veći broj natjecatelja” istaknuo je tajnik KK Globus Dejan Slukić.

Govoreći o kvaliteti turnira naglasio je kako se radio o najjačem jednodnevnom turniru u Hrvatskoj, a u karate kalendaru utaborio se u rujnu na početku karate sezone.

“Ovako jakog turnira nema nigdje u široj regiji, a posebnost je da ga organizira klub, a ne nacionalni savez. Zbog svega toga imali smo dosta izazova da pripremimo dvoranu za ovako veliki broj natjecatelja. Naime, zbog prostornih ograničenja možemo postaviti samo osam tatamija, pa sve mora maksimalno štimati. Pripomoglo nam je 21-godišnje iskustvo pa smo uvjereni kako će za ovo 22. izdanje u subotu sve ići po loju” rekao je.

Globusovci će uz tatami pokušati dvoranu pripremiti na razini vrhunskih svjetskih natjecanja. Osim, u dvorani za brojne goste pobrinuli su se i na druge načine, kroz smještaj, ponudom međimurske turističke usluge i korištenjem usluga volontera. Njih 50-tak bit će na raspolaganju sportašima, trenerima i pratiteljima, a posebnost čakovečkog natjecanja bit će ponuda međimurskih domaćih kolača zbog kojih će nepca gostiju osjetiti i poseban duh Međimurja.

“Brigu o sucima pak će voditi Globsov državni suda Tomislav Magdalenić. On će na popisu imati 20 sudaca najvišeg svjetskog ranga WKF-a. I dolazak tih dijeljitelja pravde govori o ugledu kojeg uživamo van granica Lijepe naše” poručio je Slukić.

Od natjecatelja očekuje se dolazak osvajača medalja i u katama i u borbama. Tako će svoju sreću u katama iskušati brončana sa Svjetskog juniorskog prvenstva Kristin Wienninger iz Austrije i njezina zemljakinja Celo Funda koja je bila druga na smotri najboljih svjetskih kadetkinja. U borbama pak imamo osvajače medalja u kadetskim i juniorskim kategorijama. U Čakovcu će nastupati Mađari Tamas Ferdinand (srebro EP U21 i bronca SP U21) i Czagany Dora (srebro EP U21), svjetski kadetski prvak Bojan Bošković iz Crne Gore, Marina Raković brončana sa seniorskog SP-a, a bit će tu i osvajača zlata na Svjetskom kupu. Od hrvatskih nada tu su Ivan Kvesić, aktualni viceprvak Europe seniori do 84 kg, Anđelo Kvesić brončani sa SP seniori +84 kg, a svoj nastup najavila je i Ana Marija Čelan-Bujas brončana s EP za seniorke +68.

Nastupit će i osmero aktualnih prvaka Hrvatske iz Globusa, kao i svi osvojači medalja iz čakovečkog kluba na Prvenstvu Hrvatske. Među njima bit će i Filip Novak, osvajač srebra na Svjetskom kupu, kao i bronačni sa Svjetskog kupa do 12 godina Laura i Sven Strahija. O očekivanju domaćih natjecatelja Slukić je izjavio kako domaćini ne sudjeluju u utrci za nagrade koje prepuštaju gostima, ali da očekuju dobre nastupe i medalje.

“Naš prvi plan je kvalitetno organizirati turnir kako bi svi sudionici iz Čakovca otišli zadovoljni” zaključio je Slukić i zahvalio svim koji su pomogli u organiziciji turnira, Gradu Čakovcu, Zajednici sportskih udruga Čakovca i Međimurskoj županiji. Svečano otvorenje turnira je u subotu u 9 sati.

Filip Novak

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE