18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Međimurci L. Strahija, N. Topličanec i L. Farkaš osvojili medalje za reprezentaciju Hrvatske

Od 27. do 29. travnja u Beogradu, u Srbiji, održano je 23. Balkansko prvenstvo u karateu za mlađe uzraste.

U prepunoj dvorani Ranko Žeravica u Beogradu nastupilo je 800 mladih karatista iz 11 država (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Kosovo, Crna Gora, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Turska).

Za mladu reprezentaciju Hrvatske nastupili su karatisti Globusa: Aida Trstenjak, Laura Strahija, Ema Marčec, Emily Beti, Tea Lena Špoljarić, Sven Strahija, Nikola Topličanec i Lovro Farkaš, te su odličnim nastupima osvojili tri brončane medalje.

Prvog dana Prvenstva Balkana Laura Strahija postigla je odličan uspjeh osvojivši brončanu medalju u kategoriji djevojčica 10 godina -34kg. U četvrtfinalu joj je ponestalo mrvicu sreće i nakon rezultata 0:0 protiv predstavnice Turske, Laura gubi izjednačeni meč sudačkim preglasavanjem 2:3. Nakon toga pobjeđuje u repasažu prvo sa 4:0, a u borbi za broncu odličnim nastupom pobjeđuje protivnicu iz BIH maksimalnim rezultatom 10:0 i osvaja treće mjesto.

Drugog dana natjecanja Nikola Topličanec osvojio je brončano odličje u kategoriji 13 godina -40kg. U izrazito jakoj konkurenciji Nikola prvo pobjeđuje predstavnika Slovenije, te se u drugom kolu susreće s predstavnikom Srbije od kojeg je prije dvije godine nesretno izgubio u finalu Balkanskog prvenstva (isto u Beogradu i u istoj dvorani). Time je Nikolina ovogodišnja pobjeda 2:0 nad velikom konkurentom bila još draža. U četvrtfinalu Nikola nažalost gubi od odličnog predstavnika Crne gore koji ga vuče u repasaž. U repasažu prvo pobjeđuje predstavnika BIH, a zatim odličnim nastupom u vrlo napetom meču protiv predstavnika Turske pobjeđuje 2:0 i osvaja broncu.

Trećeg, zadnjeg dana prvenstva Lovro Farkaš je osvojio brončanu medalju u kategoriji 13 godina -50kg. U pretkolu Lovro sigurnim nastupom pobjeđuje predstavnika domaćina Srbije (prošlogodišnjeg viceprvaka Balkana) i nakon toga pobjeđuje predstavnika BIH. U odlučujućem meču za finale nažalost gubi u napetoj borbi protiv predstavnika Makedonije. U repasažu Lovro prvo pobjeđuje predstavnika Crne Gore, a zatim predstavnika Bugarske i osvaja broncu.

Naše reprezentativce na Balkanskom prvenstvu su vodili treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić.

Iz karate kluba Globus zahvaljuju se Gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji, te svim ostalim sponzorima, donatorima i prijateljima kluba na pomoći i podršci.

Lovro Farkaš
Nikola Topličanec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE