Karatistima Globusa rekordnih šest zlata s Prvenstva Hrvatske

U subotu i nedjelju, 14. i 15. travnja, u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u karateu za mlađe uzraste, gdje je nastupilo 558 natjecatelja iz 83 hrvatska kluba.

Na Prvenstvu Hrvatske nastupili su i mladi karatisti Globusa iz Čakovca i Male Subotice koji su postigli odličan rezultat osvojivši rekordnih šest zlatnih medalja, a osim šest naslova Prvaka Hrvatske, osvojene su i jednu srebrnu, te tri brončane medalje.

S ostvarenim rezultatima karatisti Globusa postali su najuspješniji klub na Prvenstvu Hrvatske. U uzrastu ml.učenika/ml.učenica ostvaren je stopostotni uspjeh – od tri natjecatelja (Laura, Aida, Petar) osvojena su tri zlata i prvo mjesto u poretku klubova, isto kao i u uzrastu ml.kadeta/ml.kadetkinja.
1.mjesto, zlatnu medalju i naslov Prvaka Hrvatske osvojili su:
Laura Strahija
– ml.učenice -32kg i učenice -32kg

Aida Trstenjak – ml.učenice -28kg

Petar Slukić – ml.učenici -38kg

Nika Žerjav – ml.kadetkinje -40kg

Josip Slukić – ml.kadeti -57kg

2.mjesto, srebrnu medalju i naslov Viceprvakinje Hrvatske osvojila je:

Ema Marčec – ml.kadetkinje -40kg

3.mjesto i brončanu medalju osvojili su:

Jan Kovačić – učenici -30kg

Sven Strahija – učenici -46kg

Ana Filipović – ml.kadetkinje +55kg

Najuspješnija je bila Laura Strahija koja je opravdala svoje dosadašnje rezultate te je sigurnim nastupom i atraktivnim tehnikama postala dvostruka prvakinja Hrvatske (osvojila je zlato u svojoj uzrasnoj kategoriji i  u starijem uzrastu). U finalu ml. učenica pobjeđuje protivnicu prije isteka vremena maksimalnim rezultatom 9:0 i sa ukupnom bodovnom razlikom od čak 35:1.

Aida Trstenjak također opravdava svoje dosadašnji odlične nastupe te završava svoje atraktivne borbe ukupnim skorom 17:1 u svoju korist i pobjedom od 4:0 u finalu. Petar Slukić je bio glavno iznenađenje pošto je tek prije nekoliko mjeseci ušao u uzrast mlađih učenika i debitirao na ovom prvenstvu, gdje bez izgubljenog boda osvaja zlato. Petrov stariji brat, Josip Slukić u uzrastu mlađih kadeta osvaja zlato rutiniranim nastupom i atraktivnim tehnikama nadmoćno pobijedivši sve svoje protivnike također bez izgubljenog boda. Tako su  isti dan dvojica braće postala Prvaci Hrvatske kao jedan od najmlađih i jedan od najstarijih natjecatelja na istom prvenstvu.

Ema Marčec i Nika Žerjav u kategoriji ml.kadetkinja -40kg borile su se za zlato u klupskom finalu nakon što su uvjerljivo svladale sve protivnice do finala. U napetom finalu zlato je ipak otišlo starijoj i iskusnijoj Niki, dok od Eme očekujemo da u budućnosti vlada tom kategorijom.

Jan Kovačić također u svom premijernom nastupu na Prvenstvu Hrvatske osvaja brončanu medalju, a Sven Strahija i Ana Filipović potvrđuju svoju kvalitetu brončanim medaljama i da nije bilo nesretnih okolnosti medalje bi sigurno bile većeg sjaja. Sven i Laura Strahija su također braća tako da su u obitelj ovaj vikend stigle čak tri medalje.

Peto mjesto osvojili su Emily Beti i Lovro Farkaš, a nastupili su još i Nikola Topličanec, Timo Vlahek, Tea Lena Špoljarić i Lana Blagus.

Mlade natjecatelje na prvenstvu je vodio odličan trenerski tim: Mladen Vizinger, Dejan Slukić, Tomislav Magdalenić i Berislav Maksimović.

Ovim rezultatima mladi karatisti još su jednom pokazali da se trud na treninzima, te upornost natjecatelja, trenera i roditelja isplati.

Iz karate kluba Globus zahvaljuju se Gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji, te svim ostalim sponzorima, donatorima i prijateljima kluba na pomoći i podršci u svakodnevnom radu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE