Karatistima Globusa devet zlata sa Zagreb karate cupa

Jednom kada počinje karate sezona nema puno vremena za odmor. Tek što su prije sedam dana nastupali na domaćem turniru Međimurje Openu, članovi Karate kluba Globus opet su bili u natjecateljskom načinu rada.

Naime, u subotu 8. rujna, u karate kalendaru termin je bio rezerviran za Zagreb karate cup.

Na turniru održanom u dvorani “Kutija šibica” sudjelovala su 622 natjecatelja iz 77 klubova i 10 država (Belgija, Italija, Novi Zeland, Crna Gora, Rusija, Slovačka, Hrvatska, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Slovenija).

Među njima bili su i Globusovci koji su ostvarili zapažene nastupe. Kako odlična forma na čakovečkom turniru nije bila samo slučajnost dokazano je osvajanjem devet zlatnih medalja. Tome su pridodali po jedno srebro i jednu broncu te time osvojili i prvo mjesto u poretku klubova. Iza Globusa ostala je cijela reprezentacija Slovačke i Karate klub Energija iz Banja Luke.

Natjecatelje su u Zagrebu vodili treneri Dejan Slukić i Mladen Vizinger koji nisu krili zadovoljstvo rezultatima. “U Čakovcu smo se više fokusirali na organizaciju turniru i želju da svi sudionici Međimurje Opena svojim domovima ponesu lijepe uspomene. Ovdje smo mogli biti, i karatisti i treneri, fokusirani na nastupe na tatamiju i na jednom tako jakom turniru smo dokazali kako spadamo u sam vrhu hrvatskog karatea. No, nećemo se zaustaviti na ovome. Marljivo i predano radimo te se nadamo kako ćemo i na drugim natjecanjima biti podjednako uspješni”, poručio je Slukić.

Treba dodati kako je još jednom uspješnu sudačku partituru imao Tomislav Magdalenić.

Medalje za KK Globus su osvojili:

1. mjesto i zlatnu medalju osvojili su: Petar Slukić – ml.učenici -38, Laura Strahija – učenice -36, Sven Strahija – učenici -46, Nikola Topličanec – ml.kadeti -41, Sven Strahija – ml.kadeti -48, Lovro Farkaš – ml.kadeti -52, Kristian Topličanec – kadeti -57, Josip Slukić – Kadeti -63, Sara Novak – juniorke -48

2. mjesto i srebrnu medalju osvojio je: Luka Sokač – ml.kadeti -57

3. mjesto i brončanu medalju osvojio je: Lovro Farkaš – kadeti -52

Nastupali su još i: Aida Trstenjak, Ema Marčec, Emily Beti, Nika Žerjav, Ana Filipović, Timo Vlahek.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE