Karatistici Šenkovca Sabini Petković korak je falio do europske bronce

U vremenu od 2. do 4. veljače u ruskom Sočiju održavalo se 45. po redu Prvenstvo Europe za kadete, juniore i mlađe seniore.

Sabina Petković, članica Karate centra Šenkovec, nastupila je kao predstavnica u kategoriji kadetkinje kate pojedinačno.

U prvom kolu Sabina nije kalkulirala i s izvedbom kate Godyu shiho sho pokušala je iznenaditi predstavnicu Italije, jednu od favoritkinja za zlato. Nažalost, nije uspjela, ali je ulaskom Talijanke u finale izborila repasaž.

U prvom kolu repasaža izvedbom svoje najbolje kate Godyu shiho dai s uvjerljivih 5:0 pobijedila je odličnu predstavnicu Srbije. U drugom kolu, izvedbom kate Unsu pobijedila je predstavnicu Mađarske s 4:1. U meču za treće mjesto Sabina istim rezultatom gubi od škotske predstavnice. Riskantnu katu Kanku sho nije mogla odraditi sa stopostotnom agresivnošću jer je zbog novog i skliskog tatamija bila upitna i njena sigurnost općenito.

Osvajanjem petog mjesta Sabina je ostvarila odličan rezultat i bila naša najuspješnija predstavnica u katama na ovom prvenstvu Europe.

Nadamo se da će u bliskoj budućnosti i uz nazočnost svog trenera Tihomira Grgića na natjecanju biti ponovo u prilici doći do toliko željene europske medalje.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE