8.4 C
Čakovec
Utorak, 23 travnja, 2024

Karatisti Međimurja Lucija Lesjak i Leon Marciuš prvaci su Hrvatske

U Čavlama kraj Rijeke održalo se Prvenstvo Hrvatske za kadete/juniore i mlađe seniore u borbama.

Karate klub Međimurje je prvi dan imao devet predstavnika i osvojili su dvije vrlo vrijedne bronce te jedno zlato.

DOMINIK MURKOVIĆ je u kategoriji kadeta do 52kg kao debitant sa samo jednom izgubljenom borbom došao do bronce pobijedivši ukupno u dva meča.

LOVRO ROZMAN je u kagoriji kadeta do 63kg s jednom izgubljenom borbom i tri dobivena meča zasluženo uzeo broncu.

LUCIJA LESJAK nastupala je posljednja od Međimuraca u subotu i zasjela na tron gdje joj je i mjesto. Pobijedivši sve svoje suparnice bez da je izgubila i jedan bod osvojila je zlato u uzrastu mlađih seniorki +68kg.

Isti dan predstavnici KK Međimurje DORIJAN KALAJDŽIJA kadet do 63kg, MIHAEL SIRC kadet do 70kg, JOSIP FRANCKI NOVAK kadeti +70kg, imali su priliku da uzmu broncu, ali falilo je malo sportske sreće i poneki bod.

U nedjelju Međimurci su imali dva predstavnika i to MARIA MURKOVIĆ u juniorkama -59kg. Nakon propuštene šanse za ulazak u finale Maria tijesno gubi i borbu za broncu 4:5 te osvaja visoko peto mjesto.

LEON MARCIUŠ imao je zadnji nastup od Međimuraca te pridodao klupskoj arhivi još jedno zlato u uzrastu mlađih seniora do 84kg.

Osvajanjem i drugog zlata KK Međimurje zasjeo je na sami vrh po uspješnosti u ml.seniorima odnosno seniorkama u Hrvatskoj. Prvo mjesto dijeli s KK Susedgrad.

Luciju i Leona već čekaju božićne pripreme reprenzentacije u Samoboru jer osvajanjem zlata imaju i direktni plasman na predstojeće Prvenstvo Europe gdje će braniti boje Hrvatske, iduće godine u veljači u dalekoj nam Rusiji, u mjestu Soči.

Klub se zahvaljuje i roditeljima koji su bezrezervno navijali s tribina te dali veliku podršku svim našim sudionicima.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE