4 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Karate centar Šenkovec zadovoljan nastupom na Budapestopenu

Na ovogodišnjem jubilarnom Međunarodnom karate turniru “Budapestopen”, u glavnom mađarskom gradu, nastupio je 1521 natjecatelj iz 30 država.

Kako je turnir održan 17. rujna bio i jedan od izbornih za kadetkinje u katama, nastup na njemu bio je obavezan za Sabinu Petković, članicu Karate centra Šenkovec. Sabina pokušava izboriti mjesto u reprezentaciji kao pojedinačna predstavnica u katama na predstojećem Prvenstvu svijeta, koje će se krajem listopada održati na španjolskom otoku Tenerife.

U konkurenciji od 35 kadetkinja Sabina je uspjela doći u polufinale s tri pobjede, ali nažalost gubi polufinalni meč i kasniji meč za 3. mjesto. Time zauzima 5. mjesto i bodovno se izjednačuje sa Zoe Stober iz Osijeka. Tko će biti predstavnica Hrvatske na prvenstvu svijeta, nećemo znati prije 1. listopada kada nas očekuje zadnji izborni turnir, CRO open u Rijeci.

U konkurenciji 26 natjecateljica, u kategoriji mlađih kadetkinja nastupile su Stela Horvat i Inga Grgić.

Od naših predstavnica Stela je prva otvorila natjecanje i to s dvije pobjede. U polufinalu gubi od odlične Slovakinje koja joj osigurava repasažni meč za broncu. To je bio dodatni motiv za Stelu koja je s izvedbom svoje najbolje kate Unsu osvojila 3. mjesto.

Na drugom dijelu liste mlađih kadetkinja, Inga je suvereno prošetala kroz četiri meča do finala. Nažalost, u finalnom meču protiv već spomenute Slovakinje, mali gubitak balansa u jednoj od najtežih kata, kati Gankaku, bio je dovoljan za tijesni poraz od 2:3 i osvajanje 2. mjesta.

Kako je Steli i Ingi ovo prvi nastup u inozemstvu na vrlo jakom i brojnom natjecanju više smo nego zadovoljni ostvarenim rezultatima.

Ekipu Karate centra Šenkovec na natjecanju vodio je trener Tihomir Grgić.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE