14.5 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Iz Budimpešte stiglo osam medalja s karate selekcijom Međimurske županije

U subotu, 29. travnja, u Budimpešti je održan jaki međunarodni karate turnir “Elizabeth Cup Budapest 2017“ na kojem je sudjelovalo preko 500 natjecatelja iz pet država (Mađarska, Ukrajina, Austrija, Slovačka, Hrvatska).

Na turniru je nastupila i karate selekcija Međimurske županije koja je osvojila ukupno osam medalja – od čega pet zlata, dva srebra i jednu broncu.

Uspjeh je tim veći pošto su u mlađim uzrastima standardne težinske kategorije bile spojene u samo po dvije kategorije po uzrastu, pa je većina naših mlađih natjecatelja imala mečeve sa puno višim i težim protivnicima.

Medalje su osvojili:

  1. mjesto i zlatnu medalju: Ema Marčec (KK Mala Subotica) – učenice -34kg, Nika Žerjav (KK Globus Čakovec) – ml.kadetkinje -45kg, Josip Slukić (KK Globus Čakovec) – ml.kadeti +45kg, Lucija Lesjak (KK Međimurje Nedelišće) – juniorke +59kg i ml.seniorke +68kg
  2. mjesto i srebrnu medalju: Sara Novak (KK Mala Subotica) – ml.kadetkinje -45kg, Elena Kečkeš (KK Globus Čakovec) – kadetkinje -54kg
  3. mjesto i brončanu medalju: Ana Filipović (KK Mala Subotica) – ml.kadetkinje +45kg

Odlične nastupe zabilježili su i Emily Beti (učenice +34kg), Nikola Topličanec (učenici -38kg) i Lovro Farkaš (ml.kadeti +45kg) koji su ostali korak do medalja osvojivši 5. mjesta.

Naše natjecatelje su na turniru vodili treneri Mladen Vizinger, Dejan Slukić, Kristijan Lesjak i Filip Novak.

Ovo natjecanje je poslužilo međimurskim karatistima kao dobra provjera za predstojeće Balkansko prvenstvo za mlađe uzraste u Istanbulu (19.-21.05.2017.) i Svjetski kup za mlađe uzraste koji će se održati krajem lipnja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE