14.5 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Inga Grgić i ženska ekipa Karate centra Šenkovec osvojili Ljubljanu

Minulog vikenda u Ljubljani je održan jaki  međunarodni turnir ” LJUBLJANA OPEN 2018.” .Za natjecatelje iz Hrvatske, bio je to jedan od četiri izborna turnira za odlazak na prvenstvo Europe u Dansku. Ekipa juniorki u katama Karate centra Šenkovec u sastavu Stela Horvat , Inga Grgić i Sabina Petković i ovaj put je bila prejaka za ostalu konkurenciju te je s maksimalnih 5:0 u svim mečevima osvojila zlatnu medalju. U konkurenciji kadetkinja pojedinačno nastupilo je 27 natjecateljica. Stela Horvat zaustavljena je u drugom kolu. Nakon uvodne pobjede protiv predstavnice Italije , Stela je usprkos dobrom nastupu u sljedećem izgubila od Klare Braje iz Zagreba. Kako je Braje u izgubila od Austrijanke Čelo Isre Stela je ostala bez repasaža i šanse za pojedinačnu medalju.

Inga Grgić uvjerljivo do novog zlata

U istoj kategoriji nastupila je i Inga Grgić . S pet uvjerljivih pobjeda i pobjedom nad glavnim konkurenticama iz Slovenije, Italije i Austrije Inga je još jednom dokazala svoju trenutnu dominaciju u ovoj konkurenciji. Finalni nastup protiv Čelo Isre i uvjerljiva pobjeda 5 : 0 donosi joj još jedno pojedinačno zlato.

Muška ekipa osvojila 3. mjesto

U muškom dijelu natjecanja kadeta nastupili su Roko Štokić , Filip Balent i Goran Mihalković. Pobjedama su otvorili natjecanje ,ali nažalost nisu uspjeli doći do borbi za medalje. Najbolji nastup imao je Filip Balent koji je ostvario dvije pobjede i dva poraza u eliminacijskom dijelu natjecanja. U ekipnom dijelu natjecanja Roko, Filip i Goran su u polufinalnom meču poraženi od Vasasa iz Mađarske , ali su ipak uspjeli osvojiti 3. mjesto.

Trener Tihomir Grgić ovom je prigodom istaknuo veliko zadovoljstvo kazavši kako je ovo još jedan odličan nastup naših natjecatelja i potvrda reprezentativnog statusa za ekipu juniorki, Sabinu Petković i Ingu Grgić koja je povećala bodovnu prednost na 12 bodova pred konkurencijom, što je dostižno samo u teoriji. Muška ekipa također napreduje i od njih očekujem medalju na predstojećem državnom prvenstvu koje će se početkom prosinca održati u Rijeci. Ostaje nam još samo turnir u Samoboru, sredinom siječnja gdje ćemo napokon znati tko će otputovati na prvenstvo Europe u Danskoj. Prema sadašnjim rezultatima bit ćemo zastupljeni u dvije pojedinačne kategorije i jednoj ekipnoj s čim se mali broj klubova u Hrvatskoj može pohvaliti, završio je Grgić.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE