13.3 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Elena Kečkeš prvakinja Hrvatske, karatistima Globusa još četiri srebra

Još jedno natjecanje, još jedan veliki uspjeh za Karate klub Globus iz Čakovca-Male Subotice, najkraći je osvrt na nedavno održano Državno prvenstvo u karateu.

Rijeka je proteklog vikenda (17. i 18. studenoga) ugostila najbolje hrvatske karatiste na Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore.

Natjecatelji Globusa postigli su odličan uspjeh osvojivši pet medalja, od čega jedno zlato, a ostale četiri kolajne su bile srebrnog sjaja.

Najveći uspjeh postigla je Elena Kečkeš postavši prvakinjom Hrvatske u juniorkama do 48kg. Elena je titulu osvojila suverenom pobjedom od 5:0 u finalu. Osim što je u kućne vitrine donijela još jedno odličje izborila je plasman na Prvenstvo Europe u Danskoj u veljači sljedeće godine.

U kategoriji kadeta do 57kg Kristan Topličanec za dlaku je izgubio zlato. U finalnom meču Kristian je kod vodstva 2:1 pri samom kraju borbe diskvalificiran sudačkom odlukom te se stoga na kraju morao zadovoljiti drugom stepenicom na pobjedničkom postolju.

Još jedna kontroverzna borba opet nije išla u korist našeg karatista. Naime, Filip Novak je u kategoriji mlađih seniora do 67kg odlično odradio sve mečeve, ali je uz dvojbene odluke sudaca ostao bez zlata i plasmana na EP. To je velika šteta za mladog Novaka jer je aktualni viceprvak svjetskog kupa gdje je u polufinalu pobijedio prvaka Europe.

I Josip Slukić je bio blizu zlata. On je osvojio srebro u kategoriji kadeta do 63kg. U finalu je poražen s minimalnih 0:1, ali cijeli njegov nastup na PH zaslužuje pohvale.

Ovogodišnjem naslovu prvaka Hrvatske u mlađim kadetima tako je dodao i naslov viceprvaka u uzrastu kadeta. Sara Novak druga je u zemlji u kadetkinjama do 47kg. U vrlo neizvjesnim mečevima odlično je odradila borbe i sasvim zasluženo se okitila srebrom.

Od ostalih članova Globusa Ana Filipović je odličnim nastupima izborila dobro 5. mjesto u najtežoj i najbrojnijoj kategoriji kadetkinja +54kg. Timo Vlahek također dobrim nastupom osvaja 7. mjesto u kadetima do 52kg.

O nastupu u Rijeci trenerski dvojac Dejan Slukić i Tomislav Magdalenić imao je samo riječi pohvale, iako su neke sudačke odluke išle na štetu međimurskih sportaša. „Bez obzira na sve moram pohvaliti naše djevojke i mladiće. U gustom rasporedu zadržali su koncentraciju i pokazali sve ono što radimo na treninzima. Vjerujem kako ćemo na sljedećim prvenstvima biti još bolji i osvojiti još više medalja“ poručio je Slukić.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE