1.2 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Brojne medalje karatista Globusa ponos su Međimurja

Međimurska županija poslala je priopćenje za medije o prijemu zlatnih mladih karatista Karate kluba Globus.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Međimurska županija je rasadnik sportskih i ljudskih talenata. Dokaz tome su i mladi karatisti i reprezentativci Hrvatske iz Karate kluba Globus (Čakovec, Mala Subotica) koji su na prvenstvu Hrvatske u karateu za mlađe uzraste koje se održalo 14. i 15.04.2018. u Zagrebu u konkurenciji 558 natjecatelja iz 83 hrvatska kluba postigli odličan rezultat osvojivši rekordnih šest zlatnih medalja, jednu srebrnu te tri brončane medalje.

S ostvarenim rezultatima karatisti Globusa postali su najuspješniji klub na Prvenstvu Hrvatske.

Da uspjeh na prvenstvu Hrvatske nije bio slučajan, nego plod kontinuiranog i predanog rada, mladi karatisti potvrdili su i na vrlo jakom međunarodnom 23. Balkanskom Prvenstvu u karateu za mlađe uzraste koji se održao od 27. do 29. travnja u Beogradu u Srbiji na kojem je nastupilo 800 mladih karatista iz 11 država  te su odličnim nastupima osvojili 3 brončane medalje.

Za uspješne mlade karatiste upriličen je prijem u Velikoj vijećnici Međimurske županije, gdje su djecu dočekali domaćini, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman. Bila je to prigoda da im župan i zamjenica osobno čestitaju na ostvarenim uspjesima, te da ih potaknu da se i dalje trude i vježbaju, jer se marljivim radom, ustrajnošću i poštenjem dolazi do rezultata kako u sportu tako i u životu. Također, iskoristio je priliku istaknuti kako će uvijek imati potporu Međimurske županije, koja prati rad i aktivnosti vrhunskih mladih sportaša te potiče sportske udruge na profesionalan rad kao što je to slučaj kod karate kluba Globus.

Na prijemu, u vrlo ugodnoj atmosferi i druženju bili su treneri Tomislav Magdalenić i Dejan Slukić, Laura Strahija – dvostruka Prvakinja Hrvatske u konkurenciji mlađe učenice –32kg i učenice –32kg, bronca sa Prvenstva Balkana Djevojčice -34kg, Aida Trstenjak – Prvakinja Hrvatske mlađe  učenice -28kg, Nika Žerjav – Prvakinja Hrvatske mlađe  kadetkinje –40kg, Petar Slukić – Prvak Hrvatske mlađe  Učenici -38kg, Josip Slukić – Prvak Hrvatske mlađi kadeti -57kg, Ema Marčec – Viceprvakinja Hrvatske mlađe  kadetkinje –40kg, Ana Filipović – bronca na Prvenstvu Hrvatske mlađe kadetkinje +55kg, Sven Strahija – bronca na Prvenstvu Hrvatske Učenici -46kg, Jan Kovačić – bronca na Prvenstvu Hrvatske Učenici -30kg, Nikola Topličanec – bronca na prvenstvu Balkana Dječaci -40kg, Lovro Farkaš – bronca na prvenstvu Balkana Dječaci -50kg.

Foto: Međimurska županija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE