6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

FOTO: Više od 200 biciklista na 1. Panamura MTB utrci po Međimurju

Međimurje kao poželjna cikloturistička destinacija dobilo je još jednu manifestaciju, ali i brend, s kojom se može ponositi – Panamura MTB Maraton.

Dvjestotinjak vozača u dvije sportske i čak šest starosnih kategorija utrkivalo se diljem međimurskog kraja, na stazi dugoj 76 kilometara i gotovo 1000 metara uspona.

Točno u 10 sati start Panamure zajednički su označili zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman te načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.

– Iznimno smo zadovoljni utrkom, bilo je naporno, imali smo stotine oznaka na trasi, na desetke volontera i redara na skretanjima, uz suradnju brojnih vatrogasnih društava. Drago nam je da imamo općine i stanovništvo koje je prepoznalo turistički potencijal ovakve manifestacije i što su već sada odlučili poduprijeti takav vid turizma i za godine koje dolaze – istaknuo je kod otvaranja jedan od organizatora Krešo Biškup.

Nekoliko sati kasnije prvi biciklisti vratili su se na cilj u Nedelišće, ispred Nacionalnog gimnastičkog centra ATON, dok su ostali pristizali cijelog subotnjeg popodneva. Iako umorni, gotovo svi su s osmjehom mogli zaključiti da Međimurje ima itekako puno toga za ponuditi. Prirodne ljepote, za koje ni mnogi domaći biciklisti nisu znali, uzimale su dah, a sve je kulminiralo završetkom prve dionice utrke na Mađerkinom bregu. Neki od najljepših prizora utrke bili su baš uz Muru, ispred Mlinarove hiže i mlina kod Sv. Martina na Muri, te na šetnici u najsjevernijem hrvatskom gradu, Murskom Središću.

Panamura Adventure Race organizirao je Međimurski biciklistički klub Mura uz Turističku zajednicu Međimurja, te su istu osmislili kao ne samo utrku, već i ulaganje u budućnost i turizam. Međimurje već godinama slovi kao županija i lokacija s najviše ulaganja u cikloturizam, od razvoja hotelskog smještaja, privatnog i apartmanskog, sve do trasiranja i razvoja staza, puteva i biciklističkih cesta.

Odlični rezultati za prvo izdanje utrke!

U čak šest kategorija ukupno je 17 osvajača nagrada, a posebna 18. nagradu pripala je mladom Davidu Habulinu, mladiću koji je sa samo 12 godina završio naporni e-Bike Panamura Maraton. Najbrži na Mađerki, ali i ukupno bio je Robert Sangulin iz Zagreba s vremenom od 2 sata i 50 minuta i prosjekom od preko 25 kilometara na sat. Od muškaraca u kategoriji do 50 godina najbolji je bio Marko Plevnjak, u kategoriji 50+ bio je to Janez Donša, a u e-bike kategoriji domaćin Karlo Terzo. Biciklistkinje su se natjecale u dvije kategorije, MTB i e-Bike.

U MTB kategoriji pobjednica je Međimurka Majda Horvat, dok je u ženskoj e-bike kategoriji Sandra Dolgov iz Slovenije.

Izvor i foto: Međimurska županija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE