BK Mura Avantura osvojila tri naslova državnih prvaka

Protekla dva vikenda natjecateljski tim BK Mura Avanture natjecao se na čak tri biciklistička nacionalna prvenstva Republike Hrvatske.

Tako su 24. lipnja sudjelovali na Nacionalnom prvenstvu u cestovnom biciklizmu, disciplina kronometar, gdje svaki biciklist sam starta i mjeri im se vrijeme koje su utrošili na određenoj stazi, a koje se održalo u Dubravi kod Šibenika.

BK Mura Avantura sudjelovala je sa dva natjecatelja gdje je Ida Trstenjak pobijedila te postala državna prvakinja u kategoriji djevojaka do 15 godina, a Matija Trstenjak osvojio je 3. mjesto (broncu) u izuzetno jakoj kategoriji ove godine dječaka do 14 godina.

Drugi dan u nedjelju, na istom mjestu, ali na produženoj stazi, na temperaturi od oko 40 stupnjeva održalo se Nacionalno cestovno biciklističko prvenstvo gdje svi zajedno startaju pa tko prvi do cilja. BK Mura Avantura sudjelovala je s istom ekipom: Ida Trstenjak i ovdje je pobijedila u kategoriji djevojčica do 15 godina te postala državna prvakinja i u toj disciplini, dok je Matija Trstenjak bio u vodećoj skupini do samog završnog sprinta gdje je imao malo peha sa otkopčavanjem pedale pa je u cilj ušao tek kao šesti.

Protekli vikend je BK Mura Avantura u malo brojnijem sastavu od šest natjecatelja sudjelovala na Nacionalnom prvenstvu Republike Hrvatske disciplini MTB-uspon, koji se vozio od podnožja do vrha Sljemena kod Zagreba.

Klinci do 15 godina su startali sa malo više točke, od oko pola staze pa također do vrha Sljemena. Staza je bila prilično zahtjevna, uska, s konstantnim usponom te nije dopuštala niti sekunde predaha. Matija Trstenjak je u kategoriji dječaka do 14 g. pobijedio te osvojio naslov državnog prvaka, Ida Trstenjak je na cilj stigla druga te osvojila naslov državne viceprvakinje, David Trstenjak je u kategoriji U-14 stigao na cilj drugi, Mihael Krobot je na cilj u kategoriji U-15 stigao također drugi, kao i Majda Horvat u kategoriji Elite žene, svi su oni osvojili naslov državnih viceprvaka u disciplini MTB Uspon.

Patrik Antolašić je na cilj stigao šesti u kategoriji juniora.

Osvojiti toliko postolja na nacionalnim prvenstvima ipak nije mala stvar. Već za dva tjedna ih očekuju još dva nacionalna prvenstva, u Bujama i to disciplina Eliminator, te klasična MTB utrka olimpijski kros tj. XCO.

Ida Trstenjak na postolju za kronometar
Matija i David Trstenjak, Sljeme
Matija Trstenjak na postolju za kronometar
Mihael Krobot na Sljemenu

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE