Biciklisti „Mure Avanture“ osvojili pet medalja na nacionalnom prvenstvu u disciplini XCO

U nedjelju, 22. srpnja, u Otoku kraj Sinja održano je nacionalno prvenstvo u brdskom biciklizmu, disciplini Cross country olimpic (XCO).

Unatoč vrlo vrućem vremenu, na prvenstvu se pojavila kompletna krema hrvatskog brdskog biciklizma, u želji da se domognu titule najboljeg brdskog bicikliste Hrvatske. Domaćin, Cycling team Kamešnica, potrudio se da prvenstvo protekne u najboljem redu. Staza je bila kondicijski i tehnički teška, a dodatnu težinu davala joj je i velika vrućina, koja se penjala i iznad 30 stupnjeva celzijusevih.

Biciklistiki klub „Mura Avantura“ iz Sv. Martina na Muri na prvenstvu je nastupio s 12 natjecatelja, te osvojio ukupno pet medalja.

Po kategorijama, članovi Mure avanture postigli su sljedeći plasman.

U kategoriji U11 djevojčice,nastupila je Jelena Posel, i na svojoj prvoj službenoj utrci osvojila 4. mjesto. Isti plasman u kategoriji U13 djevojčice postigla je i Ana Hunjak.

U kategoriji U15 muški, nastupili su Matija Trstenjak koji je osvojio 2. mjesto i naslov viceprvaka hrvatske, te David Trstenjak, koji je uz tehničke probleme s biciklom stigao u cilj kao 9. U kategoriji kadetkinja Ida Trstenjak odličnom je vožnjom u cilj je stigla kao 2., te se također, kao i njen brat Matija okitila naslovom viceprvakinje hrvatske.

U kategoriji kadeta nastupili su Lovro Posel i Mihael Krobot. Mihael je utrku završio na 6. mjestu, a Lovro na 10. mjestu. U kategoriji Sport najbolji je bio član Mure Avanture, Patrik Antolašić, koji je pomeo kokurenciju, te postao nacionalni prvak u navedenoj kategoriji. U kategoriji Veteran A, Marko Žnidarić –Deda, osvojio je vrlo dobro 5. mjesto. U kategoriji juniora nastupili su Nikola Vinko i Stjepan Hunjak. Nikola je utrku završio na 8. mjestu. Stjepan je odličnom vožnjom stigao na cilj kao drugi, i postao viceprvak hrvatske. U kategoriji Elite žene, nastupila je Majda Horvat, koja je na cilj stigla kao 3., te osvojila brončano odličje.

Nakon nacionalnog prvenstva za bicikliste Mure avanture slijedi zasluženi odmor od natjecanja u trajanju od nekoliko tjedana, osim za Stjepana Hunjaka, koji je u srijedu sa MTB reprezentacijom hrvatske otputovao u Graz na europsko prvenstvo u disciplini XCO, gdje će na utrci u nedjelju, 29. srpnja, u juniorskoj konkurenciji, braniti boje Hrvatske.

(pt)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE