15 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Prvenstvo Hrvatske u badmintonu i 25. godišnjica rada BK Međimurje

U dvorani 2. Osnovne škole na čakovečkom Jugu u subotu, 3. siječnja, se održalo 28. Prvenstvo Hrvatske u badmintonu.

Domaćin Prvenstva je Badmintonski klub Međimurje koji slavi 25. godišnjicu rada.
Na toj godišnjici čestitao je i zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović koji je otvorio turnir. Pohvalivši rad kluba domaćina prvenstva, svim sudionicima poželio je što bolje rezultate te da iz Čakovca u svoje sredine ponesu što bolje dojmove.

Za titule najboljih seniora i seniorki države natječe se 45 igrača iz šest hrvatskih klubova.

Tajnik BK Međimurje Tomislav Grubić istaknuo je kako je među njima i mnogobrojna seniorska ekipa čakovečkog kluba, čak će i najbolji juniori tražiti dobar rezultat.

– Cilj je da uđemo u borbu za barem jednu medalju. Mislim kako ćemo to ostvariti jer smo se za to pripremali, za to smo marljivo trenirali – rekao je Grubić.

Osvrnuo se i na četvrt stoljeća rada kazavši kako je održavanja Prvenstva vezano za obilježavanje obljetnice.

Tomislav Grubić

– Osnovni cilj prilikom osnivanja kluba je bila promocija badmintona u gradu i županiji. Uspjeli smo ga popularizirati na visokoj razini i danas spadamo među tri najbolje organizirana badminton kluba u zemlji. Dobro smo postavili temelje, pokrenuli smo školu badmintona i nakon toga su uslijedili dobri rezultati i u najmlađim, ali i u onim starijim kategorijama – izjavio je i dodao kako su brojni vrhunski rezultati i nastupi članova BK Međimurje u reprezentaciji ispunili sve one ciljeve kada su klub osnivao, a možda i više od toga.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE