Ovog vikenda od 7. do 9. listopada u Dubrovniku je u dvorani Gospino polje održan 2. Međunarodni badmintonski turnir “Valamar Junior Open 2016” u sklopu Svjetske serije BWF U19 2016 za juniore u odličnoj organizaciji domaćina BK ”Aedium” iz Dubrovnika i HBS-a.

Turnir se igrao sa nagradnim fondom od 5000 dolara.

Na turniru je nastupilo 98 igračica i igrača iz 15 zemalja.

Za juniorsku u19 reprezentaciju Hrvatske nastupilu su i igrači Badmintonskog kluba Međimurje Filip Bel te po prvi puta Luka Grubić i Lino Zadravec.

U konkurenciji pojedinaca Luka Grubić izgubio je u 1.kolu (1/64) od mađarskog igrača Dulcza s 2:0, Lino Zadravec također u 1. kolu od Slovenca Ivančića s 2:0 dok je Filip Bel izgubio u 2. kolu (1/32)od srpskog igrača Nenada Miloševića 2:0.

U konkurenciji parova Filip Bel i Lino Zadravec poraženi su u 1. kolu (1/32) od slovenskog-rumunjskog para s 2:0 dok je Luka Grubić sa Dubrovčaninom Marinom Šućurom poražen u 2. kolu (1/16) od srbijanskog para s 2:0.

U konkurenciji mješovitih parova Luka Grubić je s Dubrovčankom Mijom Čerjan izgubio u 2. kolu (1/16) od poljskog para s 2:0.

Na 1. Međunarodnom turniru “YONEX YOUTH INTERNATIONAL 2016” održanom u dvorani OŠ Župa Dubrovačka u Mlinima te finala u dvorani Gospino polje u Dubrovniku od 7.-9.10.2016. u odličnoj organizaciji BK ”Aedium” iz Dubrovnika sudjelovalo je 60 mladih igrača iz 5 zemalja, a među njima ekipa mlađih kadeta i kadeta BK Međimurje pod vodstvom trenera Tomislava Grubića.

U konkurenciji mlađih kadeta u13 nastupio je Ivan Grubić koji je u konkurenciji mješovitih parova sa Slovenkom Linom Pipan osvojio zlatnu medalju pobjedivši u finalu bugarski par Aleksander Cicelkov/Yoana Yordanova s 2:1, a u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je srebrnu medalju izgubivši u finalu od bugarskog igrača Cicelkova s 2:0.

U konkurenciji kadeta u15 Borna Vadlja osvojio je tri medalje i to srebrnu medalju pojedinačno izgubivši u finalu od srbijanskog igrača Sergeja Lukića s 2:0, srebrnu medalju u paru sa Slovencem Mihom Mastenom i brončanu medalju u mješovitim parovima sa Dubrovčankom Barbarom Janičić.

Kadet Luka Črep osvojio je 4. mjesto u svojoj skupini, u paru s Ivanom Grubićem 5. mjesto, a u mješovitim parovima s Dubrovčankom Leonom Milković 4. mjesto u skupini.

 

Ostavi komentar