8 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Ravna gora trail 2017. – trkačka poslastica na Ravnoj gori i Trakošćanu

Jedinstvena trkačka poslastica kroz obronke Ravne gore i neodoljivu prirodu oko jezera Trakošćan održat će se u subotu, 23. rujna.

Ove će godine obronci Ravne gore i neodoljiva priroda oko jezera Trakošćan na trkačkoj utrci Ravna gora trail, ugostiti brojne trkače i rekreativce iz Varaždinske županije i okolice. Start utrke je ispred Filićevog doma na Ravnoj gori u 10 sati za sve sudionike utrke. Prije starta, od 8 do 9 sati, vršit će se prijave i podjela startnih brojeva. Dostup do Filićevog doma na Ravnog gori je moguć i osobnim automobilom po makadamskoj cesti iz mjesta Žarovnica.

Ravna gora trail

Trče se dvije utrke

Velika” utrka duga je 28 kilometara i ima 1300 metara uspona i isto toliko silaska. Za početnike i rekreativce, kao i sve one koji žele isprobati trail trčanje organizatori su pripremili “malu” utrku koja će biti duga 13 kilometara i s oko 600 metara visinske razlike.

Nakon starta ispred Filićevog doma natjecatelji će protrčati najljepšim predjelima Ravne gore. Staza vodi šumskim putem na vrh Ravne gore, pa preko grebena makadamom do raskrižja u selu Žarovnica. Nakon toga se penje na suprotni greben i njime se vraća do Filićevog doma. Od doma se silazi lijepom šumskom stazom do dvorca Trakošćan te se trči oko jezera. Nakon kruga oko jezera vraća se istim putem do cilja u Filićevom domu.

Utrku organizira SRD 315 Sjeverozapad uz pomoć sponzora. Staza će biti u potpunosti označena, a organizator je osigurao ukupno 4 okrjepne stanice. Više informacija o utrci moguće je pronaći na službenoj stranici organizatora (www.315-sjeverozapad.hr), gdje se i obavljaju prijave, a one su moguće i na samom startu utrke.

Ravna gora trail 2017

Ravna gora trail

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE