Luksuzne medalje za sve trkače 2. Polumaratona Zrinski(h) stigle iz Južnoafričke Republike!

medalje polumaraton Zrinskih_Ivan Goričanec
Ivan Goričanec koji je i sam atletičar potpisuje dizajn medalje za čakovečki Polumaraton Zrinski(h)

Trkači koji prođu ciljnu liniju drugog čakovečkog polumaratona (nakon otrčanog dvadeset i jednog kilometra) kući će ponijeti lijepi suvenir. O čemu se radi kazali su nam Mario Dobša i Ivan Goričanec.

Atletski klub Međimurje ove je subote domaćin Proljetnog krosa za učenike međimurskih osnovnih i srednjih škola te polaznika vrtića. Ova agilna sportska udruga završava pripreme za još jedno veliko trkačko natjecanje. U nedjelju 29. travnja slijedi 2. Čakovečki polumaraton Zrinski(h).

 Mario Dobša
Mario Dobša, predsjednik AK Međimurje

Čakovečki  polumaraton žele podići na nacionalnu razinu

Broj prijava za polumaraton već je sada odličan i premašit će broj prošlogodišnjih sudionika, kazao nam je Mario Dobša predsjednik AK Međimurje ističući još jedan novitet ovogodišnjeg polumaratona:

– Prvi puta uveli smo luksuzne medalje. Naš klub želi tu trku staviti na nacionalnu razinu, pa se uz dobre nagrade i ovim medaljama želi privući još veći broj trkača. One su vrijedna uspomena svakom trkaču. Svaki polumaratonac koji prođe ciljnu liniju dobit će finiš medalju. Mnogi trkači odlaze na ugledne utrke diljem u New York, Beč, Tokyo, Ljubljanu…i zbog prestižnih medalja tih utrka. Prva mjesta su malobrojna, a utrke trče tisuće trkača. AK Međimurje želi čakovečki polumaraton staviti u rang dobrih svjetskih utrka. Time veličamo svoje Međimurje i grad Čakovec. Zato smo i osigurali ove luksuzne finiš medalje. Slijedeće godine ćemo nastojati osigurati finiš medalje manjih dimenzija i za trkače na 5 km.

medalje polumaraton Zrinskih (6)_resize
Prvi puta na čakovečkom polumaratonu Zrinski(h) luksuzne medalje za sve trkače koji uđu u cilj polumaratona

Medalje oblikovali dizajneri Studia Reci DA

Logotip i pripadajuće promotivne materijale čakovečkog polumaratona oblikuje dizajnerski dvojac Ivan Goričanec&Denis Perčić iz Studia Reci DA. Dizajner Goričanec koji je i sam atletičar, o oblikovanju medalje ističe:

– Privilegija nam je bila raditi medalju za utrku koja se razvija u veliku nacionalnu priredbu. Zadovoljstvo nam je raditi s prvim ljudima AK Međimurje. Daju nam otvorene ruke i jedini njihov uvjet je – budite originalni. Dosad smo oblikovali plakate, majice, vrećice, trake za obilježavanje staze, promo banere, letke i evo sada najbolje od svega došla je na red izuzetna medalja. Odrađena je od mješavine kositra i mesinga s visokokvalitetnom doradom, a majstorska izvedba povjerena je jednoj manufakturi u Južnoafričkoj Republici.

Ivan Goričanec
Ivan Goričanec, dizajner iz čakovečkog Studia Reci Da

Ivan Goričanec s puno emocija ističe: – Stjepan Koraj je želio da Međimurje bude oaza atletike

Pri dizajnerskom oblikovanju medalja Goričanec puno je misli posvetio i svom kolegi atletičaru, prošle godine preminulom Stjepanu Koraju.

– Bila mi je privilegija trčati sa Stjepanom. On je bio inspiracija i naš atletski guru. Trčali smo i trenirali nas četvorica, Anđelko Trojko, Zvonko Horvatić, Stjepan Koraj i ja. Sve moje atletske dosege, bio sam između ostalog prvak Balkana na 1500 m, dugujem Stjepanu koji mi je bio mentor. Stjepan je oduvijek stremio tome da Međimurje postane oaza atletike. I to se sada događa

Podsjetimo, u nedjelju 29. travnja u u 10 sati u Zrinsko Frankopanskoj ulici odmah do rotora kod pošte, startat će trkači u utrci polumaratona na 21 km i utrci građana na 5 km. U cilj će utrčati u samom centru Čakovca na Trgu Republike, gdje će se u 13 sati održati i proglašenja. Ako niste spremni za trku, svakako dođite i kao publika podržite čakovečke polumaratonce, ali i građane na utrci u 5 km.

medalje polumaraton Zrinskih (2)_resize

Dražen Janžek i Stjepan Koraj
Nedelišćanski trkači Dražen Janžek i Stjepan Koraj na prvom čakovečkom polumaratonu. U Spomen na Stjepana AK Međimurje planira organizirati utrku u kolovozu ove godine

Ostavi komentar