GLOBETKA 2019: Na prvom kolu Kros lige “Globetka” za 2019. godinu i nova kategorija – hodači!

Kros liga Globetka

Prvo kolo Kros lige “Globetka” za 2019. godinu održat će se u subotu 26. siječnja s početkom u 14 sati. Ovo je već osma sezona čakovečke kros lige koja se od 2012. godine održava u šumi Globetka, nadomak sjeverozapadnom dijelu Grada Čakovca. Utrke se održavaju na dvije duljine, kraćoj od 3,6 km te duljoj od 7,8 km, a start i cilj nalaze se na zaobilaznici nasuprot stadiona SRC Mladost. Na rasporedu je kao i do sada osam kola, koja su raspoređena kroz cijelu godinu, pa će trkači nastupati u različitim uvjetima, po hladnoći u zimskim mjesecima ali i vrućinama ljeti. Upravo je i cilj lige potaknuti građanstvo na aktivnost tijekom cijele godine i u svim vremenskim uvjetima.

Protekla sezona završena je odličnim odazivom i prosjekom od 179 trkača po jednom kolu, a organizatori lige iz Atletskog kluba “Međimurje”, vjeruju da takav odaziv sigurno neće izostati ni u 2019. godini. 

NOVOST HODANJE !

U odnosu na prethodnu sezonu neće biti promjena, osim što se na kraćoj stazi od 3,6 km uvodi nova kategorija “hodači”, što će svima onima koji još nisu spremni za trčanje omogućiti sudjelovanje i kretanje prelijepim stazama Globetke.

Startnina za cijelu sezonu iznosi 100 kn, dok se plaćati može i zasebno svako kolo po cijeni od 20 kn. Molimo sudionike da na prvo kolo radi regsitracije za novu sezonu dođu ranije kako bi izbjegli gužvu. Start utrke na 3,6 km za trkače i hodače je u 14 sati dok 5 minuta nakon toga starta utrka na 7,8 km. Okupljanje se odvija na pomoćnom nogometnom terenu stadiona SRC Mladost.

POZIV GRAĐANIMA

Pozivamo građane da se odazovu u što većem broju i na taj način daju doprinos svom zdravlju ali i budu primjer i poticaj svima onima koji još uvijek nisu odlučili aktivnije kretati se prirodom. Pozivnicu za nastup potpisuje i donator 1. kola, Restoran Kristal, koji je za sve sudionike pripremio kuhano vino i čaj, pa dobro raspoloženje sigurno neće izostati. 

Raspis sa terminima te pravilima lige, kao i trasa iscrtana na karti, pogledajte OVDJE.

Karta kros lige Globetka

Ostavi komentar