5.6 C
Čakovec
Utorak, 19 ožujka, 2024

FOTO i VIDEO: Župan Posavec proglasio Međimurski planinarski put otvorenim. Sudionik je i Prve međimurske trail utrke Čakovec – Štrigova

Trkači i hodači iz raznih krajeva Hrvatske, Slovenije i Mađarske, njih više od 400 okupilo se danas na Trgu Republike u Čakovcu na Prvoj međimurskoj trail utrci Čakovec – Štrigova. Utrku je organiziralo Planinarsko društvo Bundek Mursko Središće povodom 20 godina djelovanja društva.

Prva međimurska trail utrka
Dio logistike organizatora i domaćina utrke Planinarskog društva Bundek iz Murskog Središća

Uoči utrke govorili su Sonja Vršić, predsjednica Bundeka, Jadranka Čoklica, dopredsjednica Hrvatskog planinarskog saveza i župan Matija Posavec, koji je i otvorio obnovljenu i nanovo markiranu stazu Međimurskog planinarskog puta. Župan Posavec također je i aktivni sudionik trail utrke duže staze do Štrigove koja iznosi 27 kilometara. Većina trkača trčat će do Lopatinca u dužini staze od 12 kilometara, a nakon starta trkača krenuli su i hodači međimurskih planinarskih društava (Bundek, Međimurje, Extrem, Prelog).

Prva međimurska trail utrka
Župan Matija Posavec proglasio je Međimurski planinarski put otvorenim

Trku trči i Nikola Špoljar, aktualni prvak Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze, inače član Atletskog kluba Zabok, kao i suradnica “Međimurskih novina”, lektorica Tamara Oletić.

Nikola Špoljar
Na startu utrke Nikola Špoljar iz Zaboka, državn prvak Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze

Pobjednik se u Štrigovi očekuje oko podneva, a hodačima i planinarima će do Štrigove trebati oko osam sati. U logistici utrke sudjeluje oko sto članova Bundeka, a stazu osiguravaju i članovi HGSS Stanice Čakovec. Sretno svima!

foto: rr, video: Siniša Obadić

REZULTATE UTRKE pogledajte OVDJE.

Prva međimurska trail utrka Prva međimurska trail utrka

Prva medjimurska trail utrka (44)_resize

 

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE