10 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

250 mladih košarkaša iz četiri zemlje u Čakovcu igra turnir Nova 2019., napeta završnica u nedjelju poslijepodne

Košarkaški klub Međimurje Čakovec nastavio je lijepu tradiciju i na početku godine organizirao veliki međunarodni turnir Nova 2019. Više od 250 mladih košarkaša od 11-15 godina iz četiri zemlje: Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske stiglo je za vikend u naš grad, kako bi se natjecalo u dvije konkurencije U13 i U15.

Već u petak stigao je s obje selekcije u goste i prijateljski klub – škola košarke ABC Zadar s kojima je Škola košarke KK Međimurje održava već dugi niz godina suradnju, dok je najveći broj utakmica prvog dijela turnira odigrani tijekom subote u dvorana I. i II. OŠ Čakovec.

ZTE
Mađarska ekipa prvoligaša ZTE u svojim redovima ima i najvišeg košarkaša na turniru U13

U jakoj konkurenciji u kojoj su u goste stigle i dvije selekcije profesionalnog košarkaškog kluba mađarskog top prvoligaša ZTE Zalaegerszeg, dobro se drže i obje najbolje ekipe domaćina hrvatskog drugoligaša Međimurje koje su vrlo blizu toga izbore finalne utakmice.

Selekcija U15 Međimurja koja igra u dvorani II. OŠ Čakovec i koju vodi Igor Čajić već je praktički uspjela u tome iako još ima za odigrati jednu utakmicu, ali s obzirom da je dobila izravnog protivnika Dubravu od 16:15 u nedjelju igrati će s KK Sani Bećirović iz Maribora finalnu utakmicu.

Selekcija U13 Međimurja koju vodi Stjepan Štef Novak također je na dobrom putu da izbori finale, ali čeka je odlučujuća utakmica u skupini protiv također vrlo dobrog uzrasta kojeg ima Sani Bećirović iz Maribora. Ta utakmica igra se danas od 11:00 u dvorani I. OŠ Čakovec, a ako izbore finale tamo će je od 16:15 čekati odlična ekipa mađarskog ZTE-a koja u svojim redovima ima i najvišeg košarkaša koji je navršio samo 12 godina, a već je dosegnuo visinu od 190 centimetara.

KK Međimurje U13
Ekipa KK Međimurje U13

Organizaciju turnira KK Međimurje od samog početka drži na visokom nivou od prihvata ekipa, smještaja, sudaca i svih drugih potrebnih “sitnica” koje su potrebne kako bi oba turnira tekla bez zastoja.

Završnica turnira na kojem osim prije spomenutih klubova igraju još selekcije: UBSC Graz, KK Grafičar Ludbreg, KK Čakovec, KK Dubrava Zagreb i BLF iz Budimpešte igra se u nedjelju od 13:15 u obje dvorane.

 

UBSC Graz
UBSC Graz
Grafičar Ludbreg
Grafičar Ludbreg

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE