18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

1. HRL: Preloški rukometaši zabilježili drugu uzastopnu pobjedu

U četvrtom kolu 1. HRL sjever rukometaši Preloga dočekali su ekipu RK Osijek i ubilježili drugu pobjedu u sezoni rezultatom 30:27. Nakon pobjede nad Đakovom, ovo je druga domaća pobjeda u nizu koja je pozicionirala Preložane čvrsto u sredinu prvoligaške ljestvice.

Međutim, put do pobjede i nova dva boda ovog puta bio je sve samo ne lagan. Od samog početka utakmice visok tempo i demostracija modernog rukometa s obje strane. Čvrste obrane, brzi centri, polukontre i kontre uz podosta tehničkih grešaka s obje strane. Rezultatski nešto bolje kreću u utakmicu domaćini i vode prvih petnaestak minuta (u dva navrata i po tri gola razlike 5:2, 7:4). Međutim, uz nekoliko vezanih promašaja domaćina (čak 8 udaraca u prečku/stativu u prvom poluvremenu) Osječani nadoknađuju rezultatski manjak (8:8), nakon čega se igra gol za gol, te poluvrijeme završava rezultatom 13:13.

Drugo poluvrijeme nastavlja se istim tempom uz blagu inicijativu gostiju koja im u dva navrata donosi i vodstvo od 2 gola prednosti (18:20, 19:21) u 46. minuti. Nekoliko neobičnih sudačkih odluka bili su dodatni okidač domaćoj momčadi koja u posljednjih petnaestak minuta uz fanatičnu igru u obrani (posebno dvojac Požgaj – Zadravec) prvo dostiže goste na 25:25, a zatim serijom od tri pogotka rješava pitanje pobjednika.

U redovima domaćih najbolji strijelac ponovno Krajner s 9 pogodaka, vrlo efikasni bili su: S. Bogović i Belić sa 7 zgoditaka dok su ostale golove zabili: Koprek 4, P. Bogović P. 2 i Požgaj D. 1. Kod gostiju odličan je bio Kuže s 6 pogodaka.

Na kraju veliki pljesak gledatelja za igrače obje ekipe koji su pružili jako uzbudljivu utakmicu punu tempa i preokreta čime su napravili najbolju pozivnicu navijačima za slijedeće domaće utakmice rukometaša Preloga.

U narednom 5. kolu ekipa Preloga gostuje predstojeće subote u Zagrebu kod ekipe RK Medveščak ZG. (nh)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE