10. Međunarodni sajam lova i ribolova: Provjerite što je novo u lovu, ribolovu i turizmu

10. Međunarodni sajam lova i ribolova Gornja Radgona

Jubilarni 10. Međunarodni sajam lova i ribolova održat će se idućeg vikenda u Gornjoj Radgoni, 21. do 23. travnja.

Organizatori najavljuju zanimljive izložbe s područja gospodarenja prirodom kao i aktualna stručna savjetovanja i društvena događanja.

Ove godine Ribolov će se prvi puta predstaviti kao zasebna izložbena cjelina. Predstavljanje i prodaju najnovijih proizvoda za lov, ribolov i kinologiju pratiti će mnoge strukovne izložbe iz Slovenije i drugih država.

Svaki dan biti će izloženi lovački trofeji kao i životinje u njihovom prirodnom okruženju, predstaviti će se ponuda slovenskih rijeka i jezera s naglaskom na lov predatora i ciprinida. U petak će se na glavnoj pozornici odvijati predstavljanje lovačkih pasa praćen sa stručnim komentarom. Subota nam donosi Slovenski lovački dan te državnu CAC izložbu lovačkih pasa svih pasmina. U nedjelju su na programu natjecanja u kuhanju lovačkog gulaša i ribljeg paprikaša, državno natjecanje u oponašanju rike jelena, prezentacija sportske kinologije u različitim disciplinama, a dodijeliti će se i priznanja za »Slovenski riblji produkt« kao i za najbolje salame od mesa divljači.

  1. MEĐUNARODNI SAJAM AKTIVNOSTI I ODMORA U PRIRODI

Za sve ljubitelje turizma i aktivnog provođenja slobodnog vremena u prirodi.

Na sajmu će posjetitelji naći ideje i informacije za odmor i kretanje u netaknutoj prirodi, za pješačenje, trčanje, planinarske i biciklističke izlete, za različite vježbe tijela i duha. Moći će uživati u regionalnim kulinarskim specijalitetima i sudjelovati u atraktivnim predstavljanjima rekreacije u prirodi.

Predstaviti će se Turistički savez Slovenije, društva i info centri, općine, a sa svojim turističkim ponudama predstaviti će se regija Pomurje, Austrijska Štajerska i Hrvatsko Međimurje, Planinarski savez Slovenije

Na ponudi će biti zdrava prehrana, izabrana kulinarika i vina, ideje i proizvodi za zeleno uređenje okoliša. Povoljna kupnja nudi se na tržnici prirodne kozmetike, proizvodi sa sela kao i sa domaćih obrta.

Posjetitelji će moći pratiti ekstremne penjačke vještine na stijeni za penjanje, a i sami će moći isprobati taj uspon. Sajam pruža mnoge prilike; upoznavanje sa treningom i pravilnom prehranom za trčanje i za nordijsko hodanje, za različite borilačke vještine, tu je i škola tenisa, ronilačka oprema, a prikladno opremljeni ronioci moći će i sami zaroniti na sajamskom bazenu.

Predstaviti će se i vrhunski sportaši Sportske jedinice Slovenske vojske. Tu je i poseban program iz orijentacije u prirodi kao i orijentacijska trka s nagradama za najuspješnije ekipe.

10. Međunarodni sajam lova i ribolova Gornja Radgona

Za posjetitelje sajma pripremljena je i posebno atraktivna izložba starodobnih i povijesnih vozila i transporta i tehnike „AUTO MOTO KLASIKA“, priredba izložbenog i prodajnog karaktera posvečena svim vrstama starodobnog prijevoza i starinske tehnike. Priredbu organizira SVS, Savez slovenskih ljubitelja starodobnih vozila u sudjelovanju s Pomurskim sajmom.

www.pomurski-sejem.si

Međimurske novine za ovaj zanimljivi sajam za svoje čitatelje dijele šest ulaznica, odnosno 3×2 ulaznice. Javite se putem ovog formulara!

Nagradnjača - besplatne ulaznice

Ostavi komentar