Udruga Mlada Pera predstavlja knjigu i dodjeljuje nagrade najkreativnijim autorima

U nedjelju, 25. ožujka 2018. godine, s početkom u 12 sati u LifeClass Termama Sveti Martin održat će se predstavljanje knjige Različitost je najzanimljivija boja života i dodjela nagrada najkreativnijim autorima.

Prošle je godine 1. listopada udruga Mlada pera raspisala literarni natječaj za sve osnovnoškolce u RH i polaznike hrvatske nastave u inozemstvu. 266 mladih autora/ica poslalo je 154 literarna rada kojima je zajednički nazivnik Različitost.

Radovi su pristigli iz 16 županija, grada Zagreba i Bosne i Hercegovine pa je time odmah i prvi natječaj mlade udruge koja još nije proslavila ni prvi rođendan postao međunarodni natječaj. Osim što su pristigli radovi iz svih nižih i viših razreda osnovne škole veseli i velik odaziv područnih škola te škole nacionalnih manjina.Najviše malih autora ukupno je iz Krapinsko-zagorske županije, ali s pojedinačnim radovima iz Bjelovarsko-bilogorske županije, iz čijeg središta grada Bjelovara je i pristiglo najviše radova.

Rezultat natječaja je ova knjiga s prekrasnim i dirljivim pričama, napisanih pravim književno-umjetničkim stilom punim emocija, subjektivnosti i bogatim izražajnim sredstvima. U zborniku su objavljeni svi pristigli radovi, u stihovima, prozi, kao i intervjui te slikovnice.

Ostavi komentar