Savršeni ustroj, krimi triler Zorana Lisjaka iz Turčišća uskoro pred čitateljima

Savršeni ustroj

Zoran Lisjak, poduzetnik iz Turčišća koji se danju bavi europaletama noću se preobražava u pisca te marljivo i vrlo studiozno istražuje, osmišljava i piše svoje romane.

Upravo ovih dana iznjedrio je drugi po redu pod nazivom Savršeni ustroj.

Riječ je o uzbudljivom do kraja neizvjesnom i uvjerljivom trileru, krimi priči koja povezuje Dubrovnik i London, nestanku studentice u tom gradu podrijetlom  iz Dubrovnika i dviju znanstvenica koje se bave genetskim inžinjeringom. Više o ovom štivu vrijednom vaše pažnje nećemo otkrivati, morat ćete pročitati sami.

Promocija knjige bit će u subotu 2. rujna u 18 sati u zgradi Scheier u Čakovcu, a nakon toga knjige će biti dostupne na posudbu u knjižnicama i u prodaji.

  • Strahovi to sam volio čitati, što se osobito razvilo u srednjoj školi, a paralelno s tim osjetio sam potrebu da i sam pišem. Međutim životne okolnosti stalno su me držale podalje od pera. Došao je rat pa sam otišao u rat, kasnije sam osnovao obitelj i paralelno razvijao posao pa se za pisanje nije nalazilo puno vremena. Ipak sam potajice, sam za sebe, noću uzimao papir i olovku u ruke i pisao. Počeo sam s poezijom onako za sebe. Onda sam proučavao kako pisati romane i teme koje su me zanimale te sam 2007. godine više za sebe nego za publiku napisao svoj prvi roman Dva svijeta. Stvarao sam ga pune četiri godine. Nisam ga promovirao, tek sam ga podijelio prijateljima i onima koje je zainteresirao. Nisam imao vremena za to, morao sam se posvetiti poslu. Uostalom od pisanja se ne da živjeti, bilo je moje uvjerenje. Godinu kasnije nastala je moja prva zbirka pjesama Boja duše u kojoj je 50-ak pjesama koje su nastajale od moje 20. godine nadalje, otkriva Zoran Lisjak.

Ideja za roman Savršeni ustroj rodila se 2012. godine i pomno je razrađivana punih pet godina sve do savršenstva kojemu će čitatelji uskoro svjedočiti.

z lisjak
Zoran Lisjak
  • To je jedan krimić u kojemu sam spojio svoju strast za čitanjem takvih romana. U tih pet godina puno sam čitao, proučavao, studirao da bi napisao ovu priču o odnosima među ljudima, odnosu društva prema napretku i tehnologiji, prema drugačijem, prema hrani koju konzumiramo, o genetskom inžinjeringu. Ova moja priča je dosta kompleksno štivo u kojoj sam pokušao razmotriti zašto svijet funkcionira upravo kako funkcionira, zašto se ponašamo upravo kako se ponašamo. Ovu priču sam dugo stvarao, vrlo pažljivo. Prošla je 12 korektura. Godinu i pol sam potrošio za korekcije dok priča nije izbrušena. Mislim da nećete žaliti vremena ako uzmete u ruke ovaj moj roman, poručuje pisac Lisjak.

Poduzetništvo danas traži posvećenost i puni fokus. Zoran ga je uvijek imao. Traži i vrijeme. I vrijeme je imao. Pitamo ga odakle mu onda vrijeme za pisanje koje zahtjeva podjednaku posvećenost i podjednak fokus.

  • Stvaram noću. Ne gledam televiziju nisam od velikog društva. Eliminirao sam to. Odrekao sam se i sviranja u KUD-u, sviram primu i tamburu. I otud vrijeme za pisanje, otkriva ovaj 46-godišnji pisac.

Zoran Lisjak je paralelno sa Savršenim ustrojem započeo stvaranje još dva romana koji će biti nastavak romana kojega najavljujemo. Kako ga vrlo zanima znanost, filozofija već je u ovoj knjizi implementirao te svoje spoznaje, a bit će upotrijebljene i u drugim romanima koje stvara.

sa

Ostavi komentar