U ponedjeljak počinju radionice Filmskog kluba Centra za kulturu

filmske radionice

Unutar programa Dana obilježavanja Međimurske županije u ponedjeljak, 24. travnja s početkom u 10 sati u prostoru Male scene “Vinko Lisjak” CZK-a počinju filmske radionice Filmskog kluba Centra za kulturu. Polaznike očekuje kreativno druženje na tri radionice s kamerom. Stanka je od 11.30 sati do 12 sati kada će polaznici dobiti sokove i pekarske proizvode ( klipiće, picete…). Radovi s radionica biti će izloženi.

Foto – radionica

Upoznavanje s osnovnim funkcijama fotoaparata i pravilima fotografiranja. Poslije kratkog predavanja polaznici će ići na teren fotografirati prema zadanoj temi. Nakon fotografiranja slijedi analiza fotografija.

Ciljna skupina: 7.i 8. razred osnovne škole (6 do 9 polaznika)

Voditelji: Matija Sajko, Laura Panić, Mia Pejić

Mentor: Dario Štokić

Video – radionica

Upoznavanje s osnovama izrade videa i montaže te idejama za radionicu. 2 para voditelja sa svojim će polaznicima snimiti i montirati 2 različite kratke video forme. Nakon montaže i eksporta slijedi pregled i analiza gotovih video radova.

Ciljna skupina: 1.do 4. razred srdnje škole (8 polaznika)

Voditelji: Marin Miklošić i Lucija Obadić, Laura Balog i Ivan Nenadović,

Mentor: Ivan Čondor

Radionica animacije

Upoznavanje s principima animacije. Podjela u grupe ovisno o odabiru tehnike animacije (piksilacija, animacija predmeta, kolaž i crtež). Slijede faze fotografiranja i montaže. Na kraju radionice je zajednička analiza radova.

Ciljna skupina: 5.i 6. razred osnovne škole (8 do 12 polaznika)

Voditelji: Ena Jagec, Lovro Hladnik, Filip Krnjak, Lucija Nedeljko

Mentor: Ljiljana Ille

Ostavi komentar