Fran Andrej šesti, a Tomislav deveti na državnom natjecanju u oranju

Županijsko natjecanje u oranju 2017.
Županijsko natjecanje u oranju u Međimurju 2017., Foto: zv

Kupinečki Kraljevec 2. rujna bio je domaćin ovogodišnjeg državnog natjecanja u oranju, na kojem su sudjelovala 32 natjecatelja.

Međimurski predstavnici ostvarili su solidan rezultat plasiravši se među prvom desetoricom.

– Nije bilo baš najbolje, bilo je blato, teški teren jer je kiša padala i dan prije i na sam dan natjecanja, jednom rječju katastrofa – objasnio je svoje 6. mjesto na državnom natjecanju u oranju, višestruki prvak Međimurja, Fran Andrej Jalušić.

Rezultat ga naravno nije zadovoljio tim više jer je lani međimurska ekipa osvojila ukupno 5. mjesto, dok pak je 2015. godine, Fran na svom ravnjaku došao do 3. mjesta u državi i to kao najmlađi natjecatelj.

I dok je lani na državno natjecanje s plugom premetnjakom putovao Nikola Kolarić iz Savske Vesi, ove godine na natjecanje se plasirao njegov brat Tomislav koji je sakupio bodove za 9. mjesto. Braća Kolarić inače su i “mentori” mladom Franu, ali i njegovom bratu, trenutno srednjoškolcu koji kroči putem starijeg Frana.

– Već duže vrijeme govorim članovima Udruge da pošalju na natjecanja nekog drugog jer naprosto, zbog posla, nemam više vremena toliko trenirati. A trening je najvažnija stvar u svemu – ispričao je dalje Andrej.

Licencirani suci ocjenjivali su ravninu, ujednačenost, slaganje, nalijeganje brazdi te dubinu oranja. Zbrojem svih elemenata, proglašeni su najbolji orači koji će našu zemlju predstavljati na 65. Svjetskom natjecanju u oranju.

(vv)

Ostavi komentar