13.9 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Zlatko Horvat sudjelovao na sastanku s ministrom o prometnim rješenjima

Prilikom posjeta ministra mora, infrastrukture i prometa Olega Butkovića Međimurju, kandidat HDZ-a za načelnika Donjeg Kraljevca, Zlatko Horvat, također je bio na radnom sastanku gdje su dogovorena rješenja za prometnu problematiku povezanu s tom općinom i gradom Prelogom.

Naime, do jeseni će biti gotovo projektiranje sjeverne zaobilaznice Grada Preloga koja će rasteretiti promet od Donjeg Kraljevca prema Prelogu i obrnuto, a 2018. počinje njezina izgradnja. Također, u izgradnju će već od iduće godine i dionice državne ceste Hodošan – Sv.Juraj, te uskoro i Donji Pustakovec – Štefanec s biciklističkim stazama.

Što se tiče naselja unutar općine, u gradnju će cesta Donji Kraljevec – Goričan (prema pročistaču), zatim preuređenje dionice Palinovec – Hodošan i rekonstrukcija ulica nakon izgradnje kanalizacije u Donjem Hrašćanu, Palinovcu, Sv.Jurju u Trnju, Hodošanu, Donjem Pustakovcu, kao i  nerazvrstanih cesta.

U Donjem Kraljevcu trebala bi krenuti sanacija stare kanalizacije, odnosno, aglomeracije, za što bi se iskoristila sredstva EU, od 18 milijuna kuna, a resorno ministarstvo bi se uključilo u modernizaciju cesta u tom mjestu.

– Aktualni načelnik priča da su mu vrata po ministarstvima zatvorena, dok Zlatko Horvat to rješava sa ministrom na jednostavan način. Dakle – pravi čovjek na pravom mjestu u pravo vrijeme! – poruka je Općinskog odbora HDZ-a Donji Kraljevec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE