Stara koalicija HDZ-HDS-HNS-HSLS u Murskom Središću nastavlja suradnju

koalicija Mursko Središće
Sadašnja vladajuća koalicija nastavlja suradnju

U ponedjeljak, 20.ožujka u multimedijskoj dvorani Centra za kulturu u Murskom Središću  potpisan je  sporazum o predizbornoj suradnji između HDZ-a, HDS-a,HNS-a i HSLS-a o zajedničkom izlasku na izbore na području Grada Mursko Središće.

Sprorazum su u ime svojih stranaka potpisali Dražen Srpak (HDZ) sadašnji i budući kandidat za gradonačelnika Murskog Središća, Miljenko Cmrečak (HDS) sadašnji predsjednik Gradskog vijeća, a sada kandidat za zamjenika gradonačelnika, Ivana Maltarić predsjednica ogranka HNS-a sadašnja i buduća kandidatkinja za zamjenicu predsjednika Gradskog vijeća. U ime HSLS-a sporazum je potpisao Josip Dobranić, predsjednik ogranka HSLS-a iz čijih će redova Zvonko Vrtarić, sadašnji zamjenik gradonačelnika biti kandidat za predsjednika Gradskog vijeća.

Spomenuta koalicija i do sada  je obnašala vlast u Murskom Središću. Srpak je kazao da je u ovom mandatu Grad pokrenuo investicije vrijedne 24 milijuna kuna, od čega 12 milijuna kuna sa sredstvima dobivenim sa strane: od europskih fondova, države i Županije. Kazao je da je zbog toga Mursko Središće prestalo biti grad slučaj već da je doživjelo progresivan rast i razvoj te su u ovom mandatu u Mursko Središće dovedene i sve institucije potrebne građanima.

I u novom mandatu ponudit ćemo građanima odgovornost, stabilnost i sigurnost, jer je to ono što građani žele, kazao je Srpak.

Miljenko Cmrečak kazao je da se HDS ponosi što su bili dio vladajuće koalicije jer je sve ono što je građanima obećano i ostvareno. Novi mandat tražimo da bi učinili još i puno više više: novo, moderno  građansko Mursko Središće, istaknuo je Cmrečak.

Josip Dobranić (HSLS) i bivši gradonačelnik je kazao: – Ne smijemo dozvoliti sada kada smo posložili projekte i ljude da dođe netko drugi i ući za gradonačelnika. Ova koalicija tek je sada u punoj snazi.

Ivana Maltrić (HNS) kazala je da kad je HNS ušao u ovu koaliciju u prošlom mandatu podigli smo puno prašine, ali ta se odluka pokazala nedvojbeno dobrom i sada uopće nije bilo dvojbe o nastavku koalicije.

Na potpisivanje koalcije došao je i Darko Horvat predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik koji je kazao da je Mursko Središće model kakav je priželjkivao i za Međimursku županiju. Šteta što Matija Posavec nije htio da se izbori riješe u prvom krugu, kazao je Horvat.

 

Ostavi komentar