4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Na političku scenu stiže nova stranka: Bivši SDP-ovci Matija Ladić i Saša Rakić budući članovi Mrsićevih Demokrata

Od 20. listopada u Hrvatskoj će postojati još jedna politička stranka. Osniva je saborski zastupnik Mirando Mrsić, bivši SDP-ov ministar rada i mirovinskog sustava, i osnivač zaklade Ana Rukavina.

Stranka će se zvati Demokrati, bit će regionalno ustrojena, ideološki pozicionirana od centra prema lijevo i neće, kako naglašava njen osnivač Mrsić, okupljati “ražalovane” SDP-ovce. Mrsić je u ožujku ove godine izbačen iz SDP-a jer nije želio povući svoj prijedlog zakona o doprinosima i de facto od tada radi na ideji osnivanja vlastite političke stranke.

– U stranci neće biti zvučnih imena. Važna su nam nova lica, ljudi koji su pokazali političku ambiciju, ali ne ovise o politici već imaju svoje karijere i zvanja – kaže Mrsić i među njima izdvaja Aleksandra Horvata, vijećnika u gradskoj skupštini Velike Gorice koji je bio kandidat za gradonačelnika, potom Sašu Rakića i Matiju Ladića iz Pribislavca, te Nikolu Buzolića koji je na nedavnim izborima u Milni na Braču bio nezavisni kandidat za načelnika, piše jutarnji.hr.

Matija Ladić je predsjednik OV Pribislavec, a Saša Rakić zamjenik Općinskog vijeća Pribislavec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE