Međimurski zastupnici u Saboru: Evo tko je daleko najaktivniji

U Saboru se tijekom ovogodišnjih zasjedanja vodila “mrtva trka” za najaktivnijeg zastupnika, a zasad su na vrhu izjednačeni Mostov Miro Bulj i Ivan Pernar iz Živog zida, koji su se za riječ javili po 530 puta, dok ih slijede SDP-ov Gordan Maras koji se javio 509 puta, te Branimir Bunjac (ŽZ) koji je to učinio 465 puta.

Devet zastupnika ni jednom se nije javilo za riječ, no treba napomenuti da među njima ima i onih koji nisu svih pola godine sjedili u Saboru.

Dvojica koja su svih šest mjeseci bili u Saboru, a nisu se ni jednom javili za riječ su Mostov Hrvoje Runtić i nezavisni Robert Jankovics.

A koliko su bili aktivni saborski zastupnici iz Međimurske županije?

Zastupnik Živog zida iz Međimurja Branimir Bunjac, u 9. sazivu Sabora, do 5. srpnja, aktivan je bio čak 487 puta. Zato je najaktivniji zastupnik iz Međimurja.

Bunjac je 92 puta govorio kao predstavnik kluba, 20 u pojedinačnim raspravama, imao je 172 replike i 188 odgovora na repliku. U 15 slučajeva se radilo o povredama poslovnika.

HDZ-ovac Darko Horvat u Saboru je bio aktivan 32 puta. Sedam je puta govorio kao predstavnik kluba, imao je šest replika i 18 odgovora na repliku i jednu povredu poslovnika.

HNS-ova Bernarda Topolko bila je aktivna u Saboru 16 puta. U šest slučajeva govorila je kao predstavnica kluba, jednom je sudjelovala u pojedinačnoj raspravi te je imala tri replike i šest odgovora na repliku.

Gradonačelnik Čakovca iz SDP-a Stjepan Kovač u Saboru je govorio sedam puta. Jednom je govorio kao predstavnik kluba, a imao je i šest replika.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE