Ivan Pokupec supredsjednik Slobodne Hrvatske posjetio aktiviste Ovršnog ustanka Međimurja

Aktiviste inicijative Ovršni ustanak jučer je posjetio supredsjednik Slobodne Hrvatske, Ivan Pokupec. Tema kriminalnog ovršnog zakona u fokusu je ove aktivističko-političke stranke već godinu i pol dana, kada su aktivisti prikupili i pred sabor donijeli 35.000 potpisa građana protiv tog zakona.

Na sastanku se također govorilo o lokalnim problemima te promašajima lokalne politike, dok je otvorenost župana Matije Posavca prema rješavanju problema ovršenih i suradljivost s Ovršnim ustankom ocijenjena kao iznimno pozitivan, ali zasad nažalost jedini primjer brige vladajućih za ovršene. Pokupec je rekao da se taj problem može i mora kopirati na sve županije i gradove u Hrvatskoj, ne samo iz egzistencijalnih, već i iz demografskih razloga.

-To je isključivo pitanje političke volje. Mi ćemo slati zahtjeve i raditi pritisak na načelnike, gradonačelnike i župane. Dobre primjere poput vašega ćemo rado javno pohvaliti, no javnost će isto tako znati tko, imenom i prezimenom, ne pokazuje interes pomoći onima koji žive u bijedi. Naravno, u slučajevima kada je ona rezultat sustava, a ne osobne neodgovornosti, rekao je Pokupec u Čakovcu.
Najavljeno je jačanje političkog i aktivističkog djelovanja na području cijele III. izborne jedinice te je Pokupec poslao javni poziv.
-Ukoliko ste časna osoba koja razumije da je HDZSDP prokockao sve svoje prilike i da mu mora uslijediti što brži kraj, pridružite nam se ispunjavanjem pristupnice Slobodne Hrvatske ili kontaktiranjem ekipe Ovršnog ustanka. To više nije ni političko pitanje, to je pitanje zdravog razuma i očuvanja budućnosti. Njihove nesposobnosti i arogancije je dosta, istaknuo je. Aktivisti Ovršnog ustanka na čelu s Radovanom Preložnjakom su najavili još bližu suradnju sa Slobodnom Hrvatskom te nastavak borbe protiv korupcije i klijentelizma.
FOTO: Privatna arhiva

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE