13.3 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

HDZ Međimurja slavi 27. rođendan, ali bez Andreja Plenkovića

Predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković ostao je u Zagrebu gdje se odlučuje o sudbini Agrokora, odnosno o sudbini 40 000 radnika, objasnio je Darko Horvat nedolazak svog predsjednika na svečanost međimurskog HDZ-a.

HDZ Međimurske županije danas je obilježio svoju 27. obljetnicu osnutka. Pred prepunom dvoranom čakovečkog Katoličkog doma, domaćini su se prisjetili, kako su rekli, teških i opasnih vremena u kojima se osnivala podružnica pod vodstvom Vjekoslava Jazbeca.

– HDZ u Međimurju, djeluje u pomalo specifičnim uvjetima nimalo nalik onima u Slavoniji, naglasio je predsjednik Darko Horvat. Naime, nije vodeća stranka već se ustalio na 20-tak posto biračkog tijela.

U svom pak obraćanju, Dražen Srpak, aktualni načelnik Murskog Središća i pretedent za još jedan mandat, naglasio pak je kako HDZ sada želi ući u županijsku vlast.

Usput, doznali smo i ime trećeg čovjeka za gradonačelnika. Naime, Aleksandar Makovec bit će kandidat HDZ-a za prvog čovjeka Grada Čakovca.

– Imamo šansu koju nećemo i ne želimo propustiti stoga ćemo se boriti do kraja. Naši vjećnici u županijskoj Skupštini, bit će vrlo važni u formiranju vlasti i bit će onaj važni jezičac na vagi, dodao je gradonačelnik Srpak.

Sada su drugačija vremena i drugačiji ljudi na vlasti

Na novinarski upit kako to da Vlada sada odlučuje o sudbini privatnog poduzeća i gdje je bila Vlada kada su redom propadala međimurska poduzeća, odgovorio je najprije akademik Željko Rainer.

– Sada su drugačija vremena i druga je garnitura na vlasti. Za agoniju je kriv vlasnik i Uprava, a mi sada spašavamo radna mjesta. Nije to tako jednostavno kako se čini na prvi pogled jer se radi o privatnom poduzeću, objasnio je akademik Rainer.

– Zna se jako dobro tko su bili predsjednici uprava i župani u vrijeme kada je propadalo GK Međimurje, kada se gasio Metalac, MTČ… Dobro se zna koji je župan zabio posljednji čavao u MTČ, naglasio pak je Darko Horvat.

Dar za Matiju Posavca

U slavljeničkom raspoloženju, Darko Horvat je najavio kako će županu Matiji Posavcu darovati rješenje za, kako je rekao, gordijski čvor u koji se zapleo i sada ne zna kako izaći iz njega. Drugim riječima, ponudit će mu rješenje za dovršetak čakovečkog Doma zdravlja.

(vv)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE