Gradonačelnik Srpak predstavio Mursko Središće na bilateralnoj konferenciji u Sloveniji

gradonačelnik srpak
Dražen Srpak promovira Mursko Središće i izvan granica Hrvatske

Međusobno povezivanje i razmjena iskustava jedinica lokalnih samouprava doprinose razvitku, unapređenju i lakšem provođenju investicija, programa i projekata ne samo na regionalnoj i nacionalnoj razini, već i s općina i gradovima izvan Hrvatske.  

Grad Mursko Središće njeguje dobrosusjedske odnose sa Općinom Lendavom s kojom se zalaže za izgradnju novog mosta i zaobilaznice, gradom Lenti s kojim je od 2004. godine bratimljeni, ujedno kao i sa općinom Nardom sa kojima surađuje kulturno i turistički, občinom Beltinci s kojima razvija nove i inovativne EU projekte, te gradom BadRadkersburgom i BH Südoststeiemark-a na povezivanju i unapređenju civilnog društva.

Dva puta godišnje održava se Bilateralna konferencija, koja je po prvi puta ove godine održana u ponedjeljak 19. lipnja 2017. godine u Šentilju u Slovenskih goricaj u Casino Mond Šentilj. Na 13. bilateralnoj konferenciji gradonačelnika sudjelovao je i, na poziv župana Südoststeiemark dr. Alexander Majcana, gradonačelnika Bad Radkersburga Heinricha Schmidlehnera gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, jedini predstavnik iz Republike Hrvatske. Gradonačelnik je bio zamoljen da na konferenciji prezentira i predstavi najsjeverniji grad Hrvatske što je i učinjeno putem promo filma, na osnovu snimljenih prijašnjih materijala, u kojem su prikazani svi resursi grada i poduzetničke investicije. Promo film osim na gradskim stranicama grada obajviti će se i na stranicama Bar Radkersburga i BH Südoststeiermark. Promo film podijeljeni je svim sudionicima konferencije.

 

 

 

Ostavi komentar