FOTO Simbolični jaglaci na štandu HNS-a: Svijest o ravnopravnosti žena nužan je svakodnevno!

Povodom Međunarodnog dana žena cijeli grad je u simbolu jaglaca koji su se dijelili svim pripadnicama ljepšeg spola.

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati, podružnica Čakovec zajedno sa Ženskom inicijativom HNS-a tradicionalno, svake godine na Franjevačkom trgu u Čakovcu obilježava Međunarodni dan žena čime se upozorava na još uvijek podređeni i neravnopravni položaj žena u društvu.

-Ovo je prilika da ponovno upozorimo na neravnopravnost žena u našem društvu. Također je prilika da se podružimo sa ženama i čujemo njihov glas. Žene su se samostalno izborile za svoju samostalnost, a s godinama se status žena značajno poboljšava, rekao je predsjednik podružnice HNS-a Čakovec Nenad Hranilović. 

Međimurkama je simbolično uručena teglica jaglaca, a Veronika Malić iz Štefanca je prilikom neformalnog druženja na štandu istaknula kako se ravnopravnost ipak poboljšala ako ju uspoređuju s nekim prijašnjim vremenima.

-Pa promijenilo se puno, iako smo Međunarodni dan žena nekad više slavili i obilježavali. Danas je dan koji bi svi trebali poštivali, podjednako muškarci i žene, rekla je Veronika Malić te istaknula kako žene, kao majke i radnice imaju veliku odgovornost u društvu.

Veronika Malić i Nenad Hranilović
Veronika Malić i Nenad Hranilović

FOTO: Dora Vadlja

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE