15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Davor Bernardić: Vrijeme je da Hrvatska postane poštenija prema Međimurju

Uoči ovogodišnjeg završnog druženja članova SDP-a Međimurske županije u multimedijalnoj dvorani “Mesapa“ u Nedelišću održana je konferencija za novinare s osvrtom na političku 2017.godinu kao glavnom temom. Uvodnu riječ dao je predsjednik ŽO SDP-a Međimurske županije Mladen Novak, koji je između ostalog istaknuo kako je godina na izmaku bila izuzetno dinamična i zanimljiva. -Izbori su završili onako kako su završili, kazao je Novak, a rezultatima i nismo, ali i jesmo zadovoljni. Zadržali smo sve ono što smo do sada imali, odnosno čak i povećali broj vijećnika i u županijskoj Skupštini imamo predsjednika. Na nama (SDP-u) je da u sljedećem razdoblju poradimo na tome, prije svega kroz rad u Skupštini Međimurske županije i javno društvenim djelatnostima da Međimurke i Međimurci žive bolje.

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač izrazio je zadovoljstvo rezultatima izbora. -Zadržali smo Čakovec, kazao je, a u Gradskom vijeću imamo apsolutnu većinu, čime su vjerujem, građani zapravo prepoznali i honorirali već u prvom izbornom krugu ono što smo u protekle četiri godine radili. Vjerujem da ćemo i u novom mandatu opravdati njihovo povjerenje jer i dalje smo tu za dobrobit građana Čakovca, ali i svih žitelja Međimurja.

U Međimurju srce kuca na lijevo, za boljitak svakog čovjeka

Aktualni predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić u svojem je obraćanju izrazio čast i zadovoljstvo što ima mogućnost ponovo biti u Međimurju, vrijednom i perspektivnom kraju Hrvatske koji je ponovo pokazao kako njegovo srce kuca na lijevo. -Kada srce kuca na lijevo znači da kuca za čovjeka, što se u ovom kraju pokazuje kroz industrijsku proizvodnju i rast gospodarstva, ali nažalost to se ne vidi kroz ono što bi se u Hrvatskoj najbolje trebalo vidjeti, kroz rast životnog standarda. “Podsjetio” je Bernardić sve okupljene kako su plaće u Međimurju 20 posto niže nego u ostatku Hrvatske, a mnogi rade i za minimalac. Stoga je naš zadatak u cijeloj zemlji zaustaviti egzodus ljudi, povećati plaće, promjenom zakona omogućiti ljudima raditi za stalno na kvalitetnim i boljim radnim mjestima. Upravo najbolji prijedlozi o tomu kreću iz Međimurja kroz “Klub 1000” u kojem se sada nalazi 11 poduzeća koja žele osigurati prosječnu plaću od 1000 eura za svoje zaposlenike, takav standard želimo u cijeloj Hrvatskoj.

Želimo ostvariti Hrvatsku istih vrijednosti za sve, a ne samo za neke i njihovu djecu. Upravo je Međimurje na žalost primjer takve Hrvatske u kojoj nepravedno uvijek izvuče deblji kraj. Ljudi koji rade, koji su vrijedni i ostvaruju suficit u platnoj bilanci imaju manje plaće od ostatka Hrvatske. To želimo promijeniti i stvoriti Hrvatsku pravedniju za sve, poručio je na kraju Bernardić, uputivši svima čestitke povodom nove godine, koju je nazvao godinom promjena u Hrvatskoj.

Po završetku konferencije održan je domjenak i završno druženja članova SDP-a Međimurske županije u velikoj dvorani “Mesapa“ u Nedelišću.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE